Firma budowlana.

Ceny materiałów budowlanych zależą od różnych czynników i mogą się od siebie różnić. Jak znaleźć najlepsze połączenie jakości i ceny? Czy warto zastąpić dany materiał tańszym? To ważne pytania w czasie budowy i remontu. Odpowiedzi na nie znajdziesz w tym dziale.

Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl

siwy1989
Początkujący
Początkujący

Firma budowlana.

Post autor: siwy1989 »

Mam pytanie.Chciałbym otworzyć firme budowlaną parająca sie budowa dróg i asfaltów.

Te plany chce zrealizowac za jakies 3 lata.

Teraz do rzeczy.

Ile kosztują i jakie są niezbędne maszyny żeby kłaść asfalt?

Zapraszam do dyskusji.

tolek
Zaawansowany
Zaawansowany

Post autor: tolek »

Witam,myślę że najlepiej to podjedź gdzie robią jakąś drogę z asfaltem,popatrz jakie mają maszyny,policz ile ich jest,podpytaj trochę -i działaj-dobrej jakości dróg nam potrzeba,pozdrawiam.

Ulises
Początkujący
Początkujący
Kontakt:

trochę sprzętu..

Post autor: Ulises »

Podstawowy sprzęt drogowy:
spycharki, koparki, równiarki, zgarniarki, walce wibracyjne i statyczne, skrapiarka, rozkładarka mas bitumicznych....
sporo tego, oczywiście uzależnione jest to od zakresu działalności firmy... można zacząć choćby od układania kostki i robót ziemnych

Pozdrawiam i życzę sukcesów

koszt-inwest
Początkujący
Początkujący

Re: trochę sprzętu..

Post autor: koszt-inwest »

Ulises pisze:można zacząć choćby od układania kostki i robót ziemnych
zgadzam się z przedmówcą, na początek dobrze jest zaczynać drobnymi krokami, a ukłądanie kostki, krawężników, jakieś na początek drobne roboty ziemne są dobrym pomysłem na start i nie wymagają ogromnych nakładów finansowych. Ponadto na chodniki jest sporo przetargów, więc roboty nie braknie i zawsze pozostają jeszcze klienci indywidualni.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Ceny materiałów budowlanych”