gont papowy (dachówka bitumiczna)

Dachówka ceramiczna, dachówka cementowa a może blachodachówka? Jeżeli stoisz obecnie przed takim wyborem to koniecznie musisz poradzić się innych którzy mają już te doświadczenia za sobą. Zapytaj się, które pokrycie dachowe jest najlepsze.

Moderator: Redakcja e-dach.pl

chris
Początkujący
Początkujący

gont papowy (dachówka bitumiczna)

Post autor: chris »

Witam,

Bardzo proszę szanownych odwiedzających o wyrażenie opinii o jakości i trwałości dachówki bitumicznej, zwłaszcza jak ktoś ma tym pokryty dach więcej lat. Przymierzam się do pokrycia tym mojeg dachu.

Chris

amc1
Superużytkownik
Superużytkownik

Post autor: amc1 »

Jak ze wszystkim, są gonty i gonty. Dobrej jakości powienien spełniać swoje funkcje przez 20, nawet do 30 lat. Polecałbym zakup gontów skandynawskich, ewentualnie włoskiej Tegoli. Klejone na całej powierzchni, dobrze też, żeby bitum był z dodatkiem SBS.

roofer

moja specjalność

Post autor: roofer »

Dachówka bitumiczną bawię się od 86 roku (USA). Pierwsze dachy w Polsce pokryłem w roku 1990. Nie mam reklamacji. Niedawno dzwoniłem do klientów - dachy kilkanaście lat czy jest coś do zrobienia/poprawienia, nie było żadnej roboty. Polecam, naprawdę jest święty spokój z dachem, pod warunkiem, że wykona go roofer, zakochany w dachówce bitumicznej, tak bym się okreslił.
mmm@poczta.neostrada.pl

ODPOWIEDZ

Wróć do „Pokrycia dachowe”