Proszę o odpowiedź!
Stężenia
Moderator: Redakcja e-dach.pl
-
Majgeniusz
Stężenia
Jak najlepiej wykonać stężenia więźby dachu dwuspadowego płatwiowo-kleszczowego. W projekcie budynku gospodarczego jest tylko linia przerywana skośna zygzak z jednej i z drugiej strony dachu i wymiar 8*4. Czy to są deski o wymiarach 3*4cm i czy mocować do dolnej, przy murłacie i po kolei przez cztery krokwie w pobliże kalenicy od spodu krokwii? Czy dobrze myślę?
Proszę o odpowiedź!
Proszę o odpowiedź!
- Andrzej Wilhelmi
- Superużytkownik

- Kontakt:
-
Gość
Dzięki! Andrzeju!Andrzej Wilhelmi pisze:Pytanie należy skierować do projektanta lub kierownika budowy. Stężenia można wykonać deskami i wówczas przybija się je od spodu lub specjalnš ocynkowanš tamš perforowanš i wówczas przybija się jš z wierzchu specjalnymi gwodziami do łšczników ciesielskich. Pozdrawiam.
-
Majgeniusz
- Początkujący

TO byłem Ja MajgeniuszAnonymous pisze:Dzięki! Andrzeju!Andrzej Wilhelmi pisze:Pytanie należy skierować do projektanta lub kierownika budowy. Stężenia można wykonać deskami i wówczas przybija się je od spodu lub specjalnš ocynkowanš tamš perforowanš i wówczas przybija się jš z wierzchu specjalnymi gwodziami do łšczników ciesielskich. Pozdrawiam.I to dlatego ta linia przerywana, bo jest możliwość też stężyć taśmą perforowaną.
Nie ma rzeczy niemożliwych, poza wyjątkami potwierdzającymi to pierwsze.