wanna czy prysznic ?
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Można miec wanne + parawan nawannowy i wtedy niby ma sie jedno i drugie, ale w rzeczywistosci funkcja kabiny jest tutaj bardzo ograniczona bo:
1. parawan nie jest zazwyczaj na cala dlugosc wanny i w efekcie po kompieli cala lazienka plywa w wodzie.
2. zdecydowanie przyjemniejszy jest prysznic w czasie ktorego powietrze wewnatrz kabiny szybko sie nagrzeje. Parawan z racji tego ze nie zamyka całej przestrzeni uniemoziwia taka funkcje.
1. parawan nie jest zazwyczaj na cala dlugosc wanny i w efekcie po kompieli cala lazienka plywa w wodzie.
2. zdecydowanie przyjemniejszy jest prysznic w czasie ktorego powietrze wewnatrz kabiny szybko sie nagrzeje. Parawan z racji tego ze nie zamyka całej przestrzeni uniemoziwia taka funkcje.
-
barbarka11
- Początkujący

ja mam w domu i wannę i prysznic. Od czasu kiedy prysznic się pojawił, kąpię sie 2 razy na rok w wannie, prysznic biorę prawie codziennie. To jest jednak najwygodniejsza i najszybsza forma codziennej higieny. Korzystalem kiedys z takiej pół wanny pół prysznica, moim zdaniem targedia. Jeśli jednak ktoś nie ma miejsca w łazience to jedyne chyba rozwiązanie.
- Wykanczam-mieszkanie
- Początkujący

Głęboki brodzik jeśli brak miejsca na wannę
Oprócz wanny z parawanem (ja osobiście właśnie tę opcję preferuję), jest jeszcze możliwość zakupu głębokiego brodzika do kabiny prysznicowej. Takie brodziki mają w rogu siedzisko, więc można usiąść i pomoczyć łydki, a jest to dobry kompromis dla tych, którzy nie mają miejsca na wannę, ale nie chcą rezygnować z możliwości "posiedzenia" w wodzie.
Łazienki nie wyobrażam sobie zarówno bez prysznica, jak i bez wanny.
Ludzie mają różne preferencje. Niektórzy wolą używać prysznica inni wanny. To zależy głównie od ich czasu - kiedy mamy go więcej - kąpiel w wannie jest przyjemnością, innym razem skorzystamy z prysznica - na szybko:) Także moim zdaniem łazienka powinna być wyposażona w obie możliwości.
Ludzie mają różne preferencje. Niektórzy wolą używać prysznica inni wanny. To zależy głównie od ich czasu - kiedy mamy go więcej - kąpiel w wannie jest przyjemnością, innym razem skorzystamy z prysznica - na szybko:) Także moim zdaniem łazienka powinna być wyposażona w obie możliwości.
Najlepiej to wanne i prysznic
Ja nie wyobrażam sobie zrezygnować z wylegiwania się w wannie( szczególnie zimową porą) Zreszta jak ma sie małe dzieci - to prysznic sie u mnie sprawdza - no chyba że jeste głęboki brodzik - ale tego nie miałam jak sprawdzić.
Gdy u teściowej mam umyć dzieci pod prysznicem - łazienka pływa, ja jestem cała mokra a dzieci krzyczą że jest im zimno.
Gdy u teściowej mam umyć dzieci pod prysznicem - łazienka pływa, ja jestem cała mokra a dzieci krzyczą że jest im zimno.
-
Przemek