Pomysły na wystrój kuchni, dobór armatury kuchennej i mebli. Porady jak zaprojektować funkcjonalną, oryginalną kuchnię. Radzimy jakie dobrać meble kuchenne, sprzęt AGD oraz odpowiedni zlewozmywak. Nowości dotyczące trendów w aranżacji przestrzeni kuchennej.
Witajcie,
Uzywamy kuchenki elektr.indukcyjnej od 8 lat w bloku,oplaty nie sa wieksze(mamy sile ),gotowanie bezstresowe,czyste i wygodne dopoki nie ma Awarii !! gdy wylacza prad biegam po sasiadach by podgrzac wode na mleko dla dziecka.. Po tych doswiadczeniach planuje w naszym domu miec kuchenke gazowa.Pytanie tylko o piekarnik:gazowy,czy elektryczny??
Ci co maja dostep do gazu moga tez rozwazyc opcje kuchenki z palnikami gazowymi i elektr.
ktory piekarnik lepszy??
tzn elektryczna jest dobra wtedy gdy masz dom do ktorego musisz podlaczyc na swoj koszt gaz, w bloku kompletnie nie oplacalne, bo i tak i tak sie ma ten gaz, a czasem gaz jest odrazu liczony jako dierzawa w stalej kwocie wliczany w czynz wiec to mija sie z celem, ale tak czy owak elektryczna jest bezpieczniejsza:) polecam sobie dobrze obejrzec i kupic najlepiej przez sklep internetowy, ja sobie upodobalem agito, ma dobra renome i sklep z prawdziwego zdarzenia, po co komplikowac sobie, jak sama przyjedzie:):):)
Krakowskim targiem postanowiłem ostatnio kupić kuchnię gazowo-elektryczną.
Przez ostatnie dwa lata byłem zmuszony pichcić na płytach elektrycznych i szczerze mówiąc postanowiłem olać koszty i wrócić do starego dobrego gazu. Nawet sobie nie wyobrażacie jak mi brakuje podrzucania naleśników, szybkiego podpiekania steków (chrzanić beztłuszczowe smażenie, niech żyje masło!) albo wrzucania np. krewetek w sezamie na rozgrzany wok. Uwielbiam pichcić na silnym ogniu i mam nadzieję, że ten jeden palnik z potrójną koroną mi wystarczy.
Ja też wole kuchenki gazowe niż elektryczne O wiele szybciej dochodzą mi potrawy oraz nie muszę sie bać przepięć w mieszkaniu.
Myślimy z mężem nad budową domu i też najprawdopodobniej będziemy chcieli z mieć dom z gazem. Jak nie ziemnym to z płynnym
słuchając wiadomości można popaśc w jakiś rodzaj paranoi. chciałoby się nie mieć nic wspólnego z gazem i najchętniej odciąć go w ogole w mieszkaniu. Chętnie bym wymienila plyte gazowa na elektryczną, ale martwię sie o koszta no i ..... przeciez sasiedzi uzywaja gazowej, wiec jesli ja nie bede miala gazu, zawsze istnieje prawdopodobienstwo, ze to oni mnie wysadza w powietrze
A ja mam pytanie:
jeśli pomijam koszty, jak to jest z samym gotowaniem?
Znajoma ma elektryczną i mówi, że nie może na niej zrobić naleśników, a większość smażonych kotletów wychodzi raczej duszona. W ostatnich postach też poruszono tą kwestię. Dla mnie to jest zasadnicza sprawa.
Czy tak samo zachowuje się indukcyjna?
Proszę o opinię.
ja wlasnie przymierzam sie wymienic na elektryczn ale czy ktos mozemi doradzic jaka: mam dwie na oku: -.tanieje.pl/product_info.php/cPath/26_74/products_id/945 albo ta : -tanieje.pl/product_info.php/cPath/26_74/products_id/785 doradzcie...
paniwiosna ale z Ciebie kuchara skoro dwa palniki elektryczne w domu Ci wystarczą.
A tak wracając do tematu to tylko kuchenka gazowa. Ja muszę korzystać z gazu z butli (wystarczyło wymienić dysze i nie kopci) ale i tak nie zamienię na elektryczną:)
Lubię gotować i lubię jeść:):):)
Pzdr