nagrzewnica wychładza piec
Moderator: Redakcja e-instalacje.pl
-
kredens-pa
nagrzewnica wychładza piec
Mam nowoczesny piec retortowy z podajnikiem o mocy 35kw działa doskonale. W biurach grzejniki a na hali ok 130 m2 nagrzewnice. Dałem sie na nią namówić bo podobno tak jest lepiej i wydajniej . No i wszystko działa ale gdy nagrzewnica pracuje to temperatura na piecu extremalnie spada nawet o 35 C, i piec wariuje nie mogąc nadgonić temperatury. Różnica między nocną a dzienną temp na hali to 4 C gdybym chciał np. w nocy 9 C a w dzień 18 C to nie chcę myśleć co by się działo. Ma ktoś pomysł jak to poprawić a może coś jest podłączone nie tak. Z góry dzięki za dobra rady.
-
.
piec działa doskonale tylko grzejniki zimne i w lokalu zimno...
przypomina mi to stare: operacja sie udała tylko pacjent zmarł.
kraedens poprostu masz namiot cyrkowy nie budynek. fizyka jest dość prosta, jeżeli energia dostarczana jest mniejsza niż ucieczka przez izolację i wentylację to temperatura się obniża. a jak zrobisz izolację to są tu tacy co ci powiedzą, że ten swój retorowy piec, wiesz gdzie możesz wsadzić.
przypomina mi to stare: operacja sie udała tylko pacjent zmarł.
kraedens poprostu masz namiot cyrkowy nie budynek. fizyka jest dość prosta, jeżeli energia dostarczana jest mniejsza niż ucieczka przez izolację i wentylację to temperatura się obniża. a jak zrobisz izolację to są tu tacy co ci powiedzą, że ten swój retorowy piec, wiesz gdzie możesz wsadzić.
-
kredens-pa
-
nie fachowiec
-
Grzesiek13
- Początkujący

Zainstalowanie bufora ma sens, ale ja bym tu widział małą moc kotła, skoro odbiór ciepła na hali spory. Oczywiście termomodernizacja hali też by się przydała.
Wykonawstwo instalacji sanitarnych i grzewczych
Skontaktuj się z nami, a prześlemy Ci ofertę.
insterm@wp.pl
Skontaktuj się z nami, a prześlemy Ci ofertę.
insterm@wp.pl