podcinka starego muru
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
podcinka starego muru
Witam,bende musiał wykonać podcinke starego muru fuga wapienna.Nie bardzo wiem jakimi narzędziami mam to zrobić ? Wszelkie uwagi,podpowiedzi mile widziane. 
A jaki to lepszy efekt,czym go można osiągnąć ? Z moją sprawą wyszło tak że wynajołem 2 ludzi do tej roboty no i zaczeli podcinać. Jeden z nich przyjechał ze zwykłą piłą spalinową (troche mnie zatkało
) odpalił maszyne i wsadził prowadnice w fuge.Oczywiście łańcuch był stary i prowadnica przeznaczona na straty.Piła cieła fuge prawie tak samo jak drewno.Gdyby nie cegły z górnej warstwy które czasami blokowały prowadnice byłoby OK.I tak troche piłą spalinową,troche ręczną robota posówa się na przód,ale nie jestem nawet w połowie podcinki 
Re: podcinka starego muru
Podcinkę starego domu się robi piłą reczną widjową wycina się fugę po pół metra i spowrotem zamurować nowymi cegłami i tak dalej do końca ściany wartość 1 metra podcinki kosztoje 400zł lepiej zrobić samemu to nie jest takie trudne polecam. Murarz Marcin.
Podcinkę starego domu się robi piłą reczną widjową wycina się fugę po pół metra i spowrotem zamurować nowymi cegłami i tak dalej do końca ściany wartość 1 metra podcinki kosztoje 400zł lepiej zrobić samemu to nie jest takie trudne polecam. Murarz Marcin. 
kolego prace konstrukcyjne czyli ingerujące w konstrukcję budynku określasz jako niezbyt trudne ???
znaczy się doświadczenie masz na dwa uda abo się uda abo się nie uda
pozdrawiam
znaczy się doświadczenie masz na dwa uda abo się uda abo się nie uda
pozdrawiam
Wspomniałeś o pile spalinowej. Jest to sprawdzona metoda? Mam 30 mb do podcięcia szer. 50 cm i właśnie słyszałem że można łańcuchową to zrobić o ile nie ma jakichś przeszkód po drodze. Można to zrobić Z użyciem papy i ewentualnie takich klinów samodzielnie ? http://www.administrator24.info/prezent ... yjne-prinz