układanie styropianu pod wylewki-zapytanie

Stropy są jednym z najważniejszych elementów konstrukcyjnych, które oddzielają kondygnacje budynku. Jeżeli chcesz dowiedzieć się jak zbudować, wyciszyć i ocieplić strop koniecznie zapoznaj się z tym działem.

Moderator: Redakcja e-izolacje.pl

driver1880
Aktywny
Aktywny

układanie styropianu pod wylewki-zapytanie

Post autor: driver1880 »

Układam styropian 4+4 na zakładkę na chudym betonie,który nie jest idealnie równy.w niektórych miejscach od 0.5 do 1cm styropian jest w powietrzu ale jak się go dociśnie to ładnie dolega do chudego betonu. Czy wylewka 5cm dociśnie styropian w tych miejscach gdzie nie dolega? czy jest możliwość że będzie wylewka pękać a co za tym idzie także płytki na niej położone?pozdrawiam.

przemol
Aktywny
Aktywny

Post autor: przemol »

docisk bedziesz miał dobry ale w mieszanke zawsze warto wrzucić siatke.

driver1880
Aktywny
Aktywny

wszystko musi być jak się należy czyli daję: folia czarna 2 warstwy, styropian 4+4 na zakładkę, siatka lub włókna i oczywiście wylewka. :)

kielo
Superużytkownik
Superużytkownik

styropian

Post autor: kielo »

To nie lepiej połamac styropian w tych miejscach gdzie nie dolega,przynajmniej będziesz miał pewność że beton go dociśnie

driver1880
Aktywny
Aktywny

w sumie wydaje się nie głupie

kielo
Superużytkownik
Superużytkownik

driver1880 pisze:w sumie wydaje się nie głupie
Skoro to jest głupie to można podsypać i wyrównać piaskiem a dopiero na to folia itd.

driver1880
Aktywny
Aktywny

przecież napisałem że NIE głupie a piasek pod folią nie za bardzo bo nie będzie możliwości go rozgarnąć i dopasować

kielo
Superużytkownik
Superużytkownik

driver1880 pisze:przecież napisałem że NIE głupie a piasek pod folią nie za bardzo bo nie będzie możliwości go rozgarnąć i dopasować
[Sory] ale zle muśiałem przeczytać, jeśli chodzi o połamanie styropianu to wte miejsca gdzie będą załamania to można jeszcze dodać 1-2 centymetrów steropianu to nie pójdzie tyle betonu

ODPOWIEDZ

Wróć do „Stropy”