Jaką grubość płyty OSB zastosowac?
Moderator: Redakcja e-izolacje.pl
-
lichym
Jaką grubość płyty OSB zastosowac?
Witam.
Moze mi ktoś napisac jaka jest minimalna grubosc płyty OSB stosowana na podłoge. Chce sobie na strychu przykrecic do kratownicy zrobionej z cienkich belek płyte OSB aby moc tam sporadycznie chodzic. Nie wiem tylko czy 15mm wystarczy. Prosze o porade
Moze mi ktoś napisac jaka jest minimalna grubosc płyty OSB stosowana na podłoge. Chce sobie na strychu przykrecic do kratownicy zrobionej z cienkich belek płyte OSB aby moc tam sporadycznie chodzic. Nie wiem tylko czy 15mm wystarczy. Prosze o porade
Re: Jaką grubość płyty OSB zastosowac?
ja ponabijam deski 25mm, nawet z "oflisem" ( z traku w cenie opału-wiec wyjdzie duzo taniej)później dam płyte osb (fakt,ze mam szerszy rostaw), w Twoim przypadku nabiłbym tez takie deski(jezeli tylko czasami tam zajrzysz)
pozdr
pozdr
Re: Jaką grubość płyty OSB zastosowac?
Też mam podobną zagwostkę. Poprzeczki będę ustawiał na belkach co krokwie czyli co jakieś 80 cm.
W kilku miejscach dodatkowo zrobię pionowe "maszty" łączące poprzeczki z krokwiami aby trochę ulżyć konstrukcji.
W kilku miejscach dodatkowo zrobię pionowe "maszty" łączące poprzeczki z krokwiami aby trochę ulżyć konstrukcji.