Salon i schodek przy drzwiach
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Salon i schodek przy drzwiach
Witam, posiadam następujący problem, niedawno z rodzicami się przeprowadziliśmy do domu jednorodzinnego, mamuśka wymarzyła sobie schodek pod drzwiami, takie półkole, i ze względów bezpieczeństwa również on musiał powstać (za wysoka przepaść zaraz za zamkniętymi drzwiami, gdzie ktoś nie wiedząc mógł sobie zrobić krzywdę lecąc w dół) położyłem podłogę i teraz mam taki mały dylemat, jak zakryć tą część betonu w taki sposób aby to się wszystko jednolicie komponowało ? Proszę o pomoc, z góry dziękuję 
Pozdrawiam
Re: Salon i schodek przy drzwiach
[quote="Dzimi"]Witam, posiadam następujący problem, niedawno z rodzicami się przeprowadziliśmy do domu jednorodzinnego, mamuśka wymarzyła sobie schodek pod drzwiami, takie półkole, i ze względów bezpieczeństwa również on musiał powstać (za wysoka przepaść zaraz za zamkniętymi drzwiami, gdzie ktoś nie wiedząc mógł sobie zrobić krzywdę lecąc w dół) położyłem podłogę i teraz mam taki mały dylemat, jak zakryć tą część betonu w taki sposób aby to się wszystko jednolicie komponowało ? Proszę o pomoc, z góry dziękuję :)[/quote]
Witam. To żaden problem dla stolarza. Wykonać szablon z kartonu z wylewki betonowej. Stolarz powiększy podest - stopień o kapinos. Pod spodem wykona kanał na podstopnicę , którą wykona ze sklejki cienkiej 5 mm oklei fornirem naturalnym rodzaju drewna na betonie. Nadać kolor lub polakierować lakierem bezbarwnym . A podstopnica ze sklejki oklejonej fornirem dlatego, gdyż można łatwo nadać kształt elipsy wylewki betonowej. I to wszytko. Zamocować na betonie i jest ładny stopień. Pozdrawiam.
Witam. To żaden problem dla stolarza. Wykonać szablon z kartonu z wylewki betonowej. Stolarz powiększy podest - stopień o kapinos. Pod spodem wykona kanał na podstopnicę , którą wykona ze sklejki cienkiej 5 mm oklei fornirem naturalnym rodzaju drewna na betonie. Nadać kolor lub polakierować lakierem bezbarwnym . A podstopnica ze sklejki oklejonej fornirem dlatego, gdyż można łatwo nadać kształt elipsy wylewki betonowej. I to wszytko. Zamocować na betonie i jest ładny stopień. Pozdrawiam.
LIBER