Stan surowy zamknięty
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Stan surowy zamknięty
Witam serdecznie.
Moje pytanie wiąże się z pewnym projektem , dokładnie chodzi mi o ten z500.pl/projekt/z88.html ,ile kosztowałoby postawienie takiego domku w stanie surowym zamkniętym - chodzi mi o przybliżoną sumę bez robocizny i z robocizną , materiały coś ze średniej półki , bez kosztów działki .
Proszę o odpowiedz
Moje pytanie wiąże się z pewnym projektem , dokładnie chodzi mi o ten z500.pl/projekt/z88.html ,ile kosztowałoby postawienie takiego domku w stanie surowym zamkniętym - chodzi mi o przybliżoną sumę bez robocizny i z robocizną , materiały coś ze średniej półki , bez kosztów działki .
Proszę o odpowiedz
A ile w tym roku stan surowy zamknięty. A ile pod klucz tak średnio w aktualnych cenach?arexus pisze:Wiec odpowiadam, stan surowy otwarty powinno sie udac zamknac w 150 tys., robocizna pomiedzy 45-60tys. - w zaleznosci od regionu i ekipy.
Do stanu zamknietego brakuje okien i drzwi - 20 tys. powinno wystarczyc.
Basia
Jeśli chodzi o stan surowy to ceny w tym roku w porównaniu z starym rokiem i przy tym kryzysie to chyba dużo się nie zmieniły,a pod klucz to zależy kto co chce mieć w domuBasiaP pisze:A ile w tym roku stan surowy zamknięty. A ile pod klucz tak średnio w aktualnych cenach?arexus pisze:Wiec odpowiadam, stan surowy otwarty powinno sie udac zamknac w 150 tys., robocizna pomiedzy 45-60tys. - w zaleznosci od regionu i ekipy.
Do stanu zamknietego brakuje okien i drzwi - 20 tys. powinno wystarczyc.
Re: Stan surowy zamknięty
matt27 pisze:Witam serdecznie.
Proszę o odpowiedz
Podane ceny zawierają całkowity koszt materiałów, transportu, robocizny.
Podane ceny zawierają koszt robocizny