Wykończenie rogów w ściance z kg?

Szukasz odpowiedniego materiału na ściany swojego domu? Nie wiesz jakie materiały będą odpowiednie do ich wzniesienia i wykończenia? Jakie trzeba ponieść koszty wynajęcia ekipy remontowej? Tutaj znajdziesz odpowiedzi.

Moderator: Redakcja e-izolacje.pl

francuz
Zainteresowany
Zainteresowany

Wykończenie rogów w ściance z kg?

Post autor: francuz »

witam
postawiłem niedawno ściankę działową z kg, taką z 3 otworami (okienkami) i tu mam pytanie jak wykończyć brzegi tych okienek? czy jakoś szpachlować gipsem czy np wykończyć to jakimś kątowniczkiem?
pewien fachowiec poradził mi żebym na brzegach ścianki dał narożniki w celu ochrony przed wyłupaniem, kupiłem je już takie aluminiowe ale widzę że one duzo odstają po przyłożeniu więc trzeba by było nakładać na rogi dużo szpachli i nie było by chyba już idealnie płakiej powierzchni, no chyba że sprzedali mi złe narożniki (nie do kg)
dziękuję z góry za porady i pozdrawiam Arek

GipsKarton
Superużytkownik
Superużytkownik

Post autor: GipsKarton »

narozniki aluminowe maja ten feler, ze przy uderzeniu w nie odspajaja sie :( dobry bedzie naroznik papierowy z wkladka z plastik lub metal).

francuz
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: francuz »

właśnie poszperałem trochę po necie na temat narożników i zobaczyłem że sprzedano mi zamiast narożników do kg narożniki do mokrych tynków stąd moje wątpliwości, jutro poszukam odpowiedniej taśmy lub kupię specjalne narożniki :) choć widzę po cenach że takie taśmy to tanie nie są :(
pozdrawiam Arek

ODPOWIEDZ

Wróć do „Ściany”