Ogrzewanie podłogowe

Wszystko o kanalizacji i odwodnieniu. Dział poświęcony poradom na temat najnowszym rozwiązaniom technologicznym związanymi z kanalizacją, drenażem i oczyszczaniem ścieków.

Moderator: Redakcja e-instalacje.pl

fm66
Zainteresowany
Zainteresowany

Ogrzewanie podłogowe

Post autor: fm66 »

Witam
Mam pytanie odnośnie ogrzewania podłogowego a mianowicie chcę zrobić w przedpokoju 8m2 w łazience 6 m2 i kuchni 12m2 myślę o elektrycznym dlatego bo jest wykonana wylewka ale ponoć wychodzi dużo drożej niż gazowe, jest jeszcze jedna możliwość skuć wylewkę i zrobić z pieca gazowego bo taki też mam, które jest lepsze , czy to elektryczne to taki faktycznie duży koszt,jaki ?chciałbym by to było energooszczędne, Proszę o poradę.

Tomasz_Brzeczkowski
Superużytkownik
Superużytkownik

Post autor: Tomasz_Brzeczkowski »

Koszt eksploatacji zależą od izolacji termicznej. Ogrzewanie elektryczne jest tańsze w domach izolowanych. . To ogólnie, zaś miejscowo (jak w tym przypadku to ustawia się w łazience ciepłą podłogę tylko w porach kąpielowych i też jest tanio.

fm66
Zainteresowany
Zainteresowany

czy po ponownym włączeniu ogrzewania to się opłaca skoro trzeba ponownie nagrzewać posadzkę po wystygnięciu ?

komarr

Post autor: komarr »

są sterowniki które programujesz czasowo. Bo po co grzać łazienkę kiedy Ciebie w domu nie ma ?

Nowoczesne systemy działają nawet na sms. Wracasz do domu, wysyłasz sms, system nalewaCi wody, włącza ogrzewanie itd. :)

fm66
Zainteresowany
Zainteresowany

dziękuję za porady.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kanalizacja i odwodnienia”