ODPRYSKI NA TŁOCZENIU BLACHODACHOWKI

Dachówka ceramiczna, dachówka cementowa a może blachodachówka? Jeżeli stoisz obecnie przed takim wyborem to koniecznie musisz poradzić się innych którzy mają już te doświadczenia za sobą. Zapytaj się, które pokrycie dachowe jest najlepsze.

Moderator: Redakcja e-dach.pl

waldkowski1
Początkujący
Początkujący

ODPRYSKI NA TŁOCZENIU BLACHODACHOWKI

Post autor: waldkowski1 »

Czy ktoś spotkał się z problemem odpryskującej powłoki na blachodachowce??!! .W GALERII UMIEŚCIŁEM DWIE FOTKI.MAJĄ DATĘ 11 04 2009 Moj dach ma dopiero 5,5 roku a juz dziś mam na każdej fali dośc znaczne odpryski w miejscu największego zagjęcia.Kupowałem w firmie,ktora tę blachodachowkę tłoczy i kupiłem blachę Thyssenkrupp.Czy ktoś ma jakiegoś pomysła jak wyegzekwowac od firmy gwarancję bo na razie tłumaczono mi przez telefon że to pewnie majster był bez uprawnień albo ciął diaksem,albo było gradobicie.Po za tym poinformowano mnie że do rozpatrzenia ewentualnej reklamacjimuszę miec w porządku dziennik budowy jak by to ku... miało cos wspolnego ze spapraną-podejrzewam że przez wadliwą maszynę-blachą.Jeśli ktoś może mi pomoc będę wdzięczny.Chętnie wyśle na e-mail więcej zdjęc. Waldek

RafałW
Aktywny
Aktywny
Kontakt:

Post autor: RafałW »

Pierwszy raz widzę tego typu defekt. Jeżeli jest to powtarzający się problem z każdym przetłoczeniem to jak nic jest to sprawa złego ustawienia maszyny tłoczącej blachodachówkę. Żaden wykonawca, nawet największy partacz niebyłby wstanie tak równomiernie uszkodzić powłoki. Dobrze byłoby mieć w rękawie jeszcze jednego asa w postaci dachu robionego w podobnym okresie i z podobnej blachy. Wtedy producent (dostawca) blachy niewymyślałby Ci tak głupich argumentów jak niewypełniony dziennik budowy.

Awatar użytkownika
marcinradom
Superużytkownik
Superużytkownik
Kontakt:

Post autor: marcinradom »

podaj producenta blachodachówki. z takimi odpryskami spotkałem się już. ewidentny powód do reklamacji, bo wykonawstwo nie ma tu nic do rzeczy. jeśli masz fakturę zakupu, a firma odmawia uznania reklamacji, uzyskaj opinię rzeczoznawcy (koszt około 1000pln) i z nią idź do producenta.
pozdrawiam

p.s.
a mówiłem że byle jaka dachówka, byle dachówka.

Awatar użytkownika
Techno200
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: Techno200 »

to nie jest wina maszyny, to jest wina blachy. Maszyna jak by kaleczyla to bylo by przerwanie wkladu stalowego - czyli dziura. Zobacz na skrwkach blachy, albo jesli to mozliwe od strychu jakie nadruki sa na spodzie. Chociaz moglo tez byc tak ze wklad stalowy byl zimny podczas produkcji, stal wytrzymala, lakier juz nie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Pokrycia dachowe”