290 cm - wysokość kondygnacji. Nie za dużo?

Szukasz odpowiedniego materiału na ściany swojego domu? Nie wiesz jakie materiały będą odpowiednie do ich wzniesienia i wykończenia? Jakie trzeba ponieść koszty wynajęcia ekipy remontowej? Tutaj znajdziesz odpowiedzi.

Moderator: Redakcja e-izolacje.pl

justysiulka
Początkujący
Początkujący

290 cm - wysokość kondygnacji. Nie za dużo?

Post autor: justysiulka »

Witam, w zakupionej rozpoczętej budowie okazało się, że pierwsza kondygnacja (na której ma się znajdować: salon, kuchnia i łazienka) ma 290cm wysokości :? Zastanawiam się czy to nie jest trochę za dużo gdyż przed położeniem sklepienia jest jeszcze szansa na zmianę. Proszę, o radę jakie są plusy i minusy ponadstandardowej wysokości pomieszczeń :)

Awatar użytkownika
gambit65
rekomendowany doradca
Kontakt:

Post autor: gambit65 »

Możesz zrobić ekstra sufity podwieszane . W wyższych pomieszczeniach pięknie wygląda sztukateria, lepsza wentylacja . Droższe ogrzewanie.Tzw standard to min 2,5 .
gambt- REMONT Z FACHOWCEM

fruzin
Superużytkownik
Superużytkownik

Post autor: fruzin »

Stare kamienice były jeszcze wyższe i to im się chwali.
To socjalizm z racji oszczędności obniżył wysokość pomieszczeń do 2,5 m.
Ja zostawiłbym tak jak jest, ewentualnie jakieś miejscowe obniżenia z płyt GK.
Jak dla mnie jest git...
folia kubełkowa... czemu nie
robota będzie za parę lat...
i nie ma czegoś takiego jak 99% izolacji

kielo
Superużytkownik
Superużytkownik

wysokość

Post autor: kielo »

Żależy co śie komu podoba,ja u siebie na parterze zrobiłem 2.50 a na poddaszu 2.40 nie jestem zwolennikiem ogrzewania t.z.w powietrza

Andrzeju
Aktywny
Aktywny

Post autor: Andrzeju »

Trzeba jeszcze uwzglednic, ze jak planuje sie duze pomieszczenia (np salon) to zbyt niski sufit robi zle wrazenie optyczne - pomieszczenie musi miec odpowiedni stosunek wysokosci do rozleglosci. W mniejszych pomieszczeniach na kondygnacji mozna dac podwieszane sufity. Poza tym pamietaj, ze sporo zabierze ocieplenie i wylewka - jakies 15 cm
Andrzeju

wajhman
Początkujący
Początkujący

Post autor: wajhman »

A ja bym polecał przy tej wysokości wykonanie sztukaterii gipsowej, stosując ją bardzo ciekawie można wykończyć wnętrze, oraz podkreślić przeznaczenie pomieszczenia jakim jest przykładowo salon. Polecam firme dwdecor.eu

ODPOWIEDZ

Wróć do „Ściany”