KSIĄŻKA PRAKTYK-problemy

Jak nie zginąć w gąszczu przepisów i co zrobić, by podejmowane przez nas prace były wykonane zgodnie z przepisami? Niedopełnienie przepisów prawa budowlanego może mieć bardzo poważne konsekwencje. Jeśli zastanawiasz się na jakie prace potrzebne jest pozwolenia na budowę, jak je uzyskać, jakie wymagania formalne trzeba spełnić ? tu znajdziesz pomoc.

Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl

justyna_grzymska
Początkujący
Początkujący

KSIĄŻKA PRAKTYK-problemy

Post autor: justyna_grzymska »

WITAM wszystkich serdecznie!
Pisze w sprawie książki praktyk.
MAM problem. Zostały ukończone uprawnienia projektowe, egzamin zaliczony. Została zarejestrowana nowa książka praktyk, na uprawnienia wykonawcze. W czasie odbywania praktyk , książka zaginęła. Termin odbycia praktyk został już ukończony. Chciałam uzupełnić książkę praktyk, tymi danym co na bierząco wpisywałam sobie do komputera.
Chciałam wyrobić duplika bo wiedziałam ze istnieje taka możliwość. Jednakże przepisy od stycznia 2009 r uległy zmianie.
CO ROBIĆ? OKRES PRAKTYK zaliczony tylko książki praktyk brak.
A przecież izba wie doskonale- bo ma w rejestrze wpisana moją książkę więc wie także od kiedy zaczęłam praktyki. JAK mam poradzić sobie w tej sytuacji\?
Proszę o pomoc

fpz
Superużytkownik
Superużytkownik

Post autor: fpz »

Kontaktuj się z izbą. Moim zdaniem powinny cię obowiązywać przepisy z dnia wydania książki, która zaginęła.

Awatar użytkownika
deggial
Superużytkownik
Superużytkownik

Post autor: deggial »

Mi podczas parktyk książkę ukradli - wtedy jeszcze książki wydawał urząd wojewódzki. Zgłoś się do izby po duplikat książki i uzupełnij wpisy zgodnie z tym jak przebiegała praktyka (daty wsteczne). Poza tym obowiązują cię przepisy na dzień rejestracji dziennika - tego pierwszego.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Prawo budowlane”