Witam serdecznie.
Chciałbym zasięgnąć informacji na temat zestawu Immersole 300 standard firmy Immergas. Może ktoś użytkuje, może ktoś instalował lub ktoś posiada jakąś wiedzę na temat tego zestawu. Przymierzam się do zakupu dla 4 osób kolektorów płaskich i mam propozycję tego zestawu solarów. Z góry dziękuję i pozdrawiam.
Kto miał styczność z zestawem Immergasu-Immersole 300 stand.
Moderator: Redakcja e-instalacje.pl
-
jacbak7870
- Zainteresowany

mam 2 płaskie panele na dachu
witam
jestem posiadaczem tego zestawu,
uruchomiony w grudniu.
mam z nim takie doswiadczenia:
w styczniu najczesciej, dwa razy w tygodniu pracował po 2 godziny, podgrzewał wode z sieci z okolo 5 stopni, do 15 w porywach 25 stopni.(temperatura na zasobniku wodu.) pracuje gdy świeci słońce, nie ma chmur.
luty , marzec, czas pracy sie wydłużał, 3,4 godziny temperatura siega do 25-30 stopni, pierwszy raz prysznic mogłem wziąsc z solara, 20 marca, temperatura wody okolo 38-40 stopni.
sytuacja sie wyraznie polepszyła od 1 kwietnia, praktycznie co dziennie, mozna było sie kapac(temp powyzej 38 stopni), w porywach dochodziła do 55 stopni, solar pracuje 8 godzin.
słonko ładnie świeci, okolice kołobrzegu.
jestem posiadaczem tego zestawu,
uruchomiony w grudniu.
mam z nim takie doswiadczenia:
w styczniu najczesciej, dwa razy w tygodniu pracował po 2 godziny, podgrzewał wode z sieci z okolo 5 stopni, do 15 w porywach 25 stopni.(temperatura na zasobniku wodu.) pracuje gdy świeci słońce, nie ma chmur.
luty , marzec, czas pracy sie wydłużał, 3,4 godziny temperatura siega do 25-30 stopni, pierwszy raz prysznic mogłem wziąsc z solara, 20 marca, temperatura wody okolo 38-40 stopni.
sytuacja sie wyraznie polepszyła od 1 kwietnia, praktycznie co dziennie, mozna było sie kapac(temp powyzej 38 stopni), w porywach dochodziła do 55 stopni, solar pracuje 8 godzin.
słonko ładnie świeci, okolice kołobrzegu.