Kto miał styczność z zestawem Immergasu-Immersole 300 stand.

Kolektory słoneczną pochłaniają energię słoneczną i w inteligentny sposób i zamieniają ją na energię cieplną w naszych domach. Dowiedz się o wadach i zaletach kolektorów.

Moderator: Redakcja e-instalacje.pl

elmer32
Początkujący
Początkujący

Kto miał styczność z zestawem Immergasu-Immersole 300 stand.

Post autor: elmer32 »

Witam serdecznie.
Chciałbym zasięgnąć informacji na temat zestawu Immersole 300 standard firmy Immergas. Może ktoś użytkuje, może ktoś instalował lub ktoś posiada jakąś wiedzę na temat tego zestawu. Przymierzam się do zakupu dla 4 osób kolektorów płaskich i mam propozycję tego zestawu solarów. Z góry dziękuję i pozdrawiam.

jacbak7870
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: jacbak7870 »

Napisz z kąd jesteś to kogoś polecę , nie miałem kontaktu z kolektorami tej firmy ale jak są takie jak piece to nie radzę

elmer32
Początkujący
Początkujący

Witam.Mieszkam w Przeworsku - podkarpackie.Jeżeli będziesz coś wiedział daj znać.

michal38
Początkujący
Początkujący

mam 2 płaskie panele na dachu

Post autor: michal38 »

witam

jestem posiadaczem tego zestawu,
uruchomiony w grudniu.
mam z nim takie doswiadczenia:

w styczniu najczesciej, dwa razy w tygodniu pracował po 2 godziny, podgrzewał wode z sieci z okolo 5 stopni, do 15 w porywach 25 stopni.(temperatura na zasobniku wodu.) pracuje gdy świeci słońce, nie ma chmur.
luty , marzec, czas pracy sie wydłużał, 3,4 godziny temperatura siega do 25-30 stopni, pierwszy raz prysznic mogłem wziąsc z solara, 20 marca, temperatura wody okolo 38-40 stopni.
sytuacja sie wyraznie polepszyła od 1 kwietnia, praktycznie co dziennie, mozna było sie kapac(temp powyzej 38 stopni), w porywach dochodziła do 55 stopni, solar pracuje 8 godzin.
słonko ładnie świeci, okolice kołobrzegu.

michal38
Początkujący
Początkujący

poprawka

Post autor: michal38 »

mój zestaw ma oznaczenie, 3000 SU , z tego co widze różni sie sterownikiem, reszt aczęści jest ta sama

elmer32
Początkujący
Początkujący

Witam.I to jest konkretna odpowiedz poparta rzeczywistym danymi z użytkowania. Dziękuję za odpowiedz.Jak będę miał jakięś pytania to się napewno odezwę.Pozdrawiam.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kolektory słoneczne”