Kominek 1,7m od komina- czy będzie ok?
Moderator: Redakcja e-instalacje.pl
Kominek 1,7m od komina- czy będzie ok?
Witam,chcę zamontować w mieszkaniu kominek lecz miedzy pokojem (w którym ma być kominek),a kominem jest łazienka o szerokości 1.7m z podwieszanym sufitem,chciał bym puścić rurę odprowadzającą dym w pod sufitem w łazience (oczywiście pod maksymalnym kątem jaki mi tam wyjdzie) ,czy takie rozwiązanie się sprawdzi w praktyce? czy dym będzie leciał bez problemu do komina? mały schemat postimage.org/image.php?v=gxopyb9
Re: Kominek 1,7m od komina- czy będzie ok?
Jasne, nie będzie żadnego problemu o ile rura będzie podłączona pod kątem nie większym niż 45stopni (jeżeli chcesz, żeby wszystko sprawnie działało). Pamiętaj, że rura którą będziesz podłączał kominek musi byś zizolowana i że będzie Ci się tam (nad tym sufitem) trochę jednak od niej grzało, więc musisz zapewnić jakąś dobrą cyrkulację powietrza.Borkol pisze:Witam,chcę zamontować w mieszkaniu kominek lecz miedzy pokojem (w którym ma być kominek),a kominem jest łazienka o szerokości 1.7m z podwieszanym sufitem,chciał bym puścić rurę odprowadzającą dym w pod sufitem w łazience (oczywiście pod maksymalnym kątem jaki mi tam wyjdzie) ,czy takie rozwiązanie się sprawdzi w praktyce? czy dym będzie leciał bez problemu do komina? mały schemat postimage.org/image.php?v=gxopyb9
Pozdrawiam;)
Re: Kominek 1,7m od komina- czy będzie ok?
Dziękuję serdecznie za tą miłą,pozytywną dla mnie odpowiedź
,pozdrawiam i niebawem biorę się do pracy.
-
Radosław Wnuk
- Początkujący