Szybkie pytanie o uzgodnienie lokalizacji...

Jak nie zginąć w gąszczu przepisów i co zrobić, by podejmowane przez nas prace były wykonane zgodnie z przepisami? Niedopełnienie przepisów prawa budowlanego może mieć bardzo poważne konsekwencje. Jeśli zastanawiasz się na jakie prace potrzebne jest pozwolenia na budowę, jak je uzyskać, jakie wymagania formalne trzeba spełnić ? tu znajdziesz pomoc.

Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl

Broda79
Superużytkownik
Superużytkownik
Kontakt:

Szybkie pytanie o uzgodnienie lokalizacji...

Post autor: Broda79 »

Czy ktoś mi możne powiedzieć w dwóch zdaniach co to tak na prawdę jest??? Nie umiem tego nijak ładnie wytłumaczyć. Taka definicje bym potrzebował...

Awatar użytkownika
deggial
Superużytkownik
Superużytkownik

Post autor: deggial »

A o co chodzi ? Sama nazwa wskazuje - uzgodnienie lokalizacji to uzgodnienie umieszczenia czegoś gdzieś.

Broda79
Superużytkownik
Superużytkownik
Kontakt:

No widzisz tez tak myślałem. Okazało się, że nie bardzo, więc potrzebuję znaleźć jakiś przepis lub normę lub jakikolwiek inny sposób zdefiniowania co to jest uzgodnienie lokalizacji.

Awatar użytkownika
deggial
Superużytkownik
Superużytkownik

Post autor: deggial »

No to ja nic nie rozumiem. :-)

Broda79
Superużytkownik
Superużytkownik
Kontakt:

No ja tez nie bardzo rozumiałem. Po dogłębnej analizie tekstu okazało się, że gość chciał, żeby mu napisać, ze na terenie, na którym chce postawić garaż nie ma naszych sieci. Tylko, że one są (facet chce postawić murowany garaż na przyłączu). Przez tego ignoranta straciłem trzy dni na grzebaniu w normach. Ale z tą definicją uzgodnienia lokalizacji to trafiłeś. Pozdrawiam.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Prawo budowlane”