jak to mam zrobic

Jak dobrać właściwe izolacje do ocieplenia dachu, jaki materiał izolacyjny wybrać? Wełna mineralna a może styropian?

Moderator: Redakcja e-izolacje.pl

marecki19761

jak to mam zrobic

Post autor: marecki19761 »

ostatnio kupiłem dom dach był wymieniany w całosci na nowy ale temat jest taki na dach u jest blacha pod blacha jest folia wysokoparoprzepuszczalna na nia jest dana wełna mineralna 20cm i zaraz jest dana konstrukcja z desek drewnianych a na to płyty regipsowe mnie chodzi oto czy ja moge dac teraz na płyty regipsowe jeszcze jedna konstrukcje drewniana a na konstrukcje folie paroizolacyjna a na to panele jusz nie płyty regipsowe panele beda albo plastikowe albo brewniane jak tak mozna to słyszałem ze mozna jeszcze pomalowac ale juz niewiem jakim srodkiem płyty regipsowe a pózniej jak pisałem folia na konstrukcje drewniana i panele ...prosze o pomoc bo niechce mi sie teraz sciagac tych płyt dach ma jakies 180 m2...dziekuje

dach-bud
Początkujący
Początkujący

Panele na płyty

Post autor: dach-bud »

Moim zdaniem jeśli między warstwą ocieplenia a płytą gipsową jest folia to kręć stelarz bezpośrednio do deskowania przez płyty gipsowe i na ten stelarz panele. Pozdrawiam.

marecki1976
Początkujący
Początkujący

ale niema foli

Post autor: marecki1976 »

ale ja niemam foli miedzy ociepleniem a regipsami jak bym zrobil teraz deskowanie na regipsy z drewna i nato dał folie a dopiero panele a moze jak sa regipsy to wyciac jakies małe otwory co ty nato

Awatar użytkownika
Andrzej Wilhelmi
Superużytkownik
Superużytkownik
Kontakt:

Post autor: Andrzej Wilhelmi »

Co Ty Facet kombinujesz?

Dekarz -blacharz

Post autor: Dekarz -blacharz »

Zrozumiałem, że wyremontowany dach składa się z następujących warstw:
Blachodachówka,folia paropszepuszczalna, ocieplenie z wełny i płyty rygipsowe. Między ociepleniem a płytami rygips nie ma foli paroizolacyjnej.
Zdjąłbym płyty rygipsowe zamocowal folię paroizolacyjną i zamocował płyty jeszcze raz oczywiście część płyt się zmarnuje ale to jest tańsze niż kupowanie następnych warst.
Jeśli sufit ma być z innego materiału niż płyty rygipsowe to po zamocowaniu foli paroizolacyjnej znajdującej się pod ociepleniem można wykonać montaż paneli, boazerii itp.
Jeśli chodzi o malowanie to w przypadku zamocowanych płyt rygipsowych należy je zagruntować UNIGRUNT-em albo podobnym środkiem do gruntowania.Po gruntowaniu mażna malować farbą emulsyjną lub inną.
Jak można mówić, że nie chce mi się zdejmować płyt rygipsowych.
To ma być zrobione fachowo.Ja bym nie mógł spać gdybym wiedział, że coś jest kombinowane w moim domu. Przepraszam ale to jest tylko moja opinia.Pozdrawiam.
zob.kk@poczta.fm.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Dachy”