pomocy!!

Jeżeli chcesz zaadaptować swoje poddasze to koniecznie musisz znać wszystkie aspekty, z jakimi możesz się spotkać przy remoncie poddasza. Oprócz tego w tym dziale poznasz pomysły innych na aranżacje tego pomieszczenia.

Moderator: Redakcja e-dach.pl

marecki1976
Początkujący
Początkujący

pomocy!!

Post autor: marecki1976 »

mam dach w całosci wymieniony blacha jest falista pod blachom jest dana folia wysokoparoprzepuszczalna ,miedzy krokwiami jest welna mineralna 20cm,pozniej na krokwiach jest dana konstrukcja z desek do czego sa przykrecone płyty regipsowe a rozchodzi sie oto ze niema pod płytami foli paroizolacyjnej czy tak moze byc??..jeszcze jedna sprawa czy moge zrobic teraz tak na te płyty regipsowe dac jeszcze jedna konstrukcje z desek i miedzy deskami wełne 5 cm a póniej na konstrukcje folie paroizolacyjna a dopiero na to np..(juz nie płyty regipsowe) panele drewniane albo plastikowe...chodzi mi oto ze niechce mi sie zrywac juz płyt regipsowych które juz są

Awatar użytkownika
Andrzej Wilhelmi
Superużytkownik
Superużytkownik
Kontakt:

Post autor: Andrzej Wilhelmi »

Popełniono tu trochę błędów i jeżeli krokwie nie majš 20cm wysokoœci to wszystko należy zdjšć i założyć od nowa! W przypadku gdy majš 20cm możesz zrobić tak jak napisałeœ. Pozdrawiam.

marecki1976
Początkujący
Początkujący

dzieki

dzieki.bede robił jak napisałes krokwie maja 25cm i wełna nie styka sie z płtyami regipsowymi

Awatar użytkownika
Andrzej Wilhelmi
Superużytkownik
Superużytkownik
Kontakt:

Post autor: Andrzej Wilhelmi »

To, że wełna dotyka czy nie do płyt gipsowych nie ma znaczenia. Zadałem to pytania bo bardzo Ÿle by było gdyby wypychała do góry folię wstępnego krycia. U Ciebie jest ok. Pozdrawiam.

marecki1976
Początkujący
Początkujący

nie wypchała

nie wypchała welna foli wstepnego krycia..dzieki

ODPOWIEDZ

Wróć do „Poddasze”