ZGŁOSZENIE ROZPOCZĘCIA ROBÓT

Jak nie zginąć w gąszczu przepisów i co zrobić, by podejmowane przez nas prace były wykonane zgodnie z przepisami? Niedopełnienie przepisów prawa budowlanego może mieć bardzo poważne konsekwencje. Jeśli zastanawiasz się na jakie prace potrzebne jest pozwolenia na budowę, jak je uzyskać, jakie wymagania formalne trzeba spełnić ? tu znajdziesz pomoc.

Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl

superdolar
Początkujący
Początkujący

ZGŁOSZENIE ROZPOCZĘCIA ROBÓT

Post autor: superdolar »

Witam. Mam pytanie, co mam zrobić ? W 2003 r. dostałem decyzję na pozwolenie na budowę. Zacząłem roboty postawiłem dom, jest jeszcze w trakcie wykończenia. Niedawno dowiedziałem się że po otrzymaniu decyzji trzeba zgłosić rozpoczęcie robót niestety ja tego nie zrobiłem a dom niedługo będzie nadawał się do zamieszkania. Co mam zrobić ? Dostanę jakąś karę ?

Awatar użytkownika
deggial
Superużytkownik
Superużytkownik

Post autor: deggial »

A masz kierownika i dziennik budowy prowadzony na bieżąco ?

Jeżeli tak to wydaję mi się, że dostaniesz mandat za niezgłoszenie robót. Zadzwoń do swojego PINB'u i sie dowiedz.

Zielony2009
Początkujący
Początkujący

Post autor: Zielony2009 »

Podbijam

Jestem w sytuacji takiej jak autor tematu.
Proszę o jakieś rady, oprócz dzwonienia do PINB'u, bo to by się odrazu wiązało z mandatem.

Proszę o pomoc

Awatar użytkownika
deggial
Superużytkownik
Superużytkownik

Post autor: deggial »

Nie ma innych rad, zapłacić mandat i tak zapłacisz. A do PINBu dzwonisz i przedstawiasz problem a nie że jesteś Nowak i chcesz mandat. W PINBie nie gryzą.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Prawo budowlane”