Szlichta

Stropy są jednym z najważniejszych elementów konstrukcyjnych, które oddzielają kondygnacje budynku. Jeżeli chcesz dowiedzieć się jak zbudować, wyciszyć i ocieplić strop koniecznie zapoznaj się z tym działem.

Moderator: Redakcja e-izolacje.pl

medalion
Początkujący
Początkujący

Szlichta

Post autor: medalion »

Mam pytanie w sprawie wykonanaia szlichty. Mieszkam w domu 2 pietrowym góra jest jeszcze nie wykończona brak podłóg. Widać tylko szyny i trzeba było by je zalać aby wykonać podłoge.Ale nie wiem co mam zrobić ponieważ na dole jest wszystko ukończone mieszka się normalnie.Jak zastosuje beton to woda z niego zaleje mi dół słyszałem że można położyć na wylewke folie na to styropian i zrobić szlichte z tzw suchego betonu ale czy to jest praktyczne. Co mam zrobic ponieważ chce w tym roku zakończyć budowe pietra. Czekam na porady.

Awatar użytkownika
Andrzej Wilhelmi
Superużytkownik
Superużytkownik
Kontakt:

Post autor: Andrzej Wilhelmi »

Oczyœć podłoże. Rozœciel folię budowlanš tak aby wyłożyła się na œciany. Rozłóż styropian grubszy pomiędzy tregrami a cieńszymi kawałkami nakryj tregry. Rozłóż siatkę zbrojerniowš i zalej wylewkš betonowš o koegzystencji gęstego budyniu. W czasie zalewania unieœ siatkę tak aby cała zatopiła się w betonie. Przy œcianach zrób dylatację z cienkiego styropianu lub pianki poliuretanowej. Gęsty beton wypsze wodę do góry, nic nie przecieknie. A najlepiej zleć te roboty profesjonalnej firmie, która zrobi wylewkę przy pomocy agregatu. Pozdrawiam.

Slayer

Post autor: Slayer »

Jak zastosujesz siatkę zbrojeniowa to beton 4 cm, bez siatki 5 cm. No i te dylatacje o których mówi Andrzej - ułóź je jeszcze przed wylaniem betonu.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Stropy”