praca rynien
Moderator: Redakcja e-dach.pl
-
Bigbel
praca rynien
Czy ktoś wie co zrobić z rynnani firmy GAMRAT. Podczas zmiany temperatur w ciągu doby cały czas słychać trzaski. Co parę miesiecy muszę poprawiać łączniki, bo sie wysuwaja.
-
Sebek
-
Gość
-
Adam_
Witam
MI teraz przy duzym mrozie tez cos TRZASKA mocno ... nie wiem czy to rynny (mam z tworzywa sztucznego ) czy wiezba dachowa ....
Macie moze jakies sugestie ?
To tosc glosne trzaski jak jest duzy minus ( temperatura) to z 3-4 razy noc ....
Czy rynny moga tak strzelac ? Czy to raczej wiezba?
A czy wiezba "ma prawo " tak strzelac prz zmianach temperatur ?
Dzieki za odpowiedz i pzodrawiam
MI teraz przy duzym mrozie tez cos TRZASKA mocno ... nie wiem czy to rynny (mam z tworzywa sztucznego ) czy wiezba dachowa ....
Macie moze jakies sugestie ?
To tosc glosne trzaski jak jest duzy minus ( temperatura) to z 3-4 razy noc ....
Czy rynny moga tak strzelac ? Czy to raczej wiezba?
A czy wiezba "ma prawo " tak strzelac prz zmianach temperatur ?
Dzieki za odpowiedz i pzodrawiam
- Andrzej Wilhelmi
- Superużytkownik

- Kontakt:
To oczywiste, że trzaska mróz! A tak poważnie to mogš być rynny, które przesuwajšc się trš o haki. Jest to normalne zjawisko. Przy prawidłowym montażu rynien i ich odpowiednim zablokowaniu nic złego się nie dzieje. Przy długotrwałych i siarczystych mrozach pękajš pnie drzew rozsadzane przez zamarzajšce soki ale suchego drewna to nie dotyczy. Pozdrawiam.
-
Gość
- Andrzej Wilhelmi
- Superużytkownik

- Kontakt:
PLASTMO kompensuje rozszerzalność w sztucerze...
Rynna PLASTMO PVC kompensuje różniece w sztucerze i nie ma z tym problemu. Poza tym są złącza korekcyjne. PLASTMO wie jak to robić, bo było pierwsze na rynku!
PLASTMO - Polecam!