panowie to jest tak
umyj ściany zagruntuj duluxem
zrób poprawki zagruntuj duluxem
pomaluj duluxem
nie będzie problemów
taki jest dulux
farba łuszczy sie i pęka na akrylu
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Re: farba łuszczy sie i pęka na akrylu
czesc mam wlasnie ten problem z duluxem, luszczy sie w naroznikach,prosze o porady jak szybko i skutecznie to naprawic tak aby nie pekalo.pozdrawiam
Panowie jakies propozycje? rozwazam wyciecie akrylu , zagruntowanie tym gruntem duluxa i dopiro przemalowanie?....bardzo pilne :/. z gory dziekuje za odpowiedzi .pozdrawiam
-
pewnaekipa
- Początkujący

Nie jestem absolutnie przeciwnikiem duluksa, już wcześniej wspomniałem każdy ma swoje preferencje, jednemu dobrze maluje się caparolem, innemu fllugerem a jeszcze innemu śniezką. Mam tylko pewne wątpliwości co do zastosowania gruntu. Zdarzyło się kilka razy że na zagruntowaną śnieżką ścianę malowałem farbami innego producenta i zawsze było ok. Jedynie z duluxem są zawsze problemy. Piszecie że jest to farba dla wymagających... producent chyba nie trafił w rynek bo w polsce w większości przypadków się ona nie sprawdza.
I właśnie dlatego od pewnego czasu używam najczęściej Becersa. Tylko uważajcie w marketach na opakowania serii "podobne" do tych w ogólnej sprzedaży.
Witajcie
Jeśli chodzi o pękanie Duluxa na akrylu to jest to do normalka dla tej farby . Kiedy jeszcze malowałem Duluxem to na akryl (same naroża)nakładałem farbe innej firmy a potem dopiero Dulux. Ja nie stosuje tej farby już od kilku lat, bo rzeczywiście są z nią problemy a ich grunt jest bardzo drogi wolę malować Magnatem, który jest w podobnej cenie
Pozdrawiam
http://kanremo.wordpress.com/
Jeśli chodzi o pękanie Duluxa na akrylu to jest to do normalka dla tej farby . Kiedy jeszcze malowałem Duluxem to na akryl (same naroża)nakładałem farbe innej firmy a potem dopiero Dulux. Ja nie stosuje tej farby już od kilku lat, bo rzeczywiście są z nią problemy a ich grunt jest bardzo drogi wolę malować Magnatem, który jest w podobnej cenie
Pozdrawiam
http://kanremo.wordpress.com/