Taras dachowy

Szukasz pomysłów na oryginalne rozwiązania lub masz nietypowe pytania dotyczące budowy albo wykończenia domu? Tu znajdziesz radę i podpowiedzi.

Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl

Stefan

Taras dachowy

Post autor: Stefan »

Buduję dom z dachem płaskim. Zastanawiam się nad zaadaptowaniem dachu na taras dachowy. Czy ktoś może mi poradzić, jak powinno wyglądać pokrycie takiego dachu (tarasu)? Czy istnieje jakiś sposób pokrycia gotowego dachu (papa termozgrzewalna) panelami drewnianymi bez ryzyka zniszczenia pokrycia (słyszałem o takim rozwiązaniu ake nie natrafiłem nigdzie na konkretne opisy).
Pozdrawiam,
Stefan

Awatar użytkownika
Andrzej Wilhelmi
Superużytkownik
Superużytkownik
Kontakt:

Post autor: Andrzej Wilhelmi »

Szanowny Panie na etapie budowy najlepiej te sprawy omówić z projektantem. U Pana wystšpi stropodach czyli należałoby zrobić tak: na zasadniczym stropie wykonać paroizolację następnie izolację cieplnš z twardego styropianu lub twardej wełny mineralnej na tej izolacji wykonać wylewkę z odpowiednim spadkiem i wygrubieniami pod legary. Na wylewce po zagruntowaniu wkleić podkład i papę trmozgrzewalnš. Na wygrubieniach mocować legary a na nich deski stosujšc niezbędne odstępy. Pozdrawiam.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne - najróżniejsze problemy, pytania ...”