Gorszy gatunek celtyckiej??

Dachówka ceramiczna, dachówka cementowa a może blachodachówka? Jeżeli stoisz obecnie przed takim wyborem to koniecznie musisz poradzić się innych którzy mają już te doświadczenia za sobą. Zapytaj się, które pokrycie dachowe jest najlepsze.

Moderator: Redakcja e-dach.pl

mardu33
Początkujący
Początkujący

Gorszy gatunek celtyckiej??

Post autor: mardu33 »

Witam,zakupiliśmy od przedstawiciela Braasa kompletny dach,wczoraj zaczęliśmy rozpakowywać,i tu pojawił się pewien problem:praktycznie każda(ok90%) dachówka płaska ma coś w rodzaju uszkodzenia?,nie wiem jak to nazwać,ale tak jakby podczas pakowania glazura nie była całkiem sucha-i w każdym (mniej więcej) rogu jest jej jakby mniej-nie stanowi to problemu estetycznego,ale mam wątpliwości,czy jest to produkt pełnowartościowy-nie wiem po prostu,czy w tych miejscach(będą niewidoczne) nie będzie rozwijać sie grzyb,mchy czy inne paskudztwa..?
ps.ponieważ to mój pierwszy post,serdecznie witam wszystkich forumowiczów;)
md.
mardu33

Rudolf Bras jr.
Superużytkownik
Superużytkownik

Post autor: Rudolf Bras jr. »

Dawaj fotki, obadamy
Nikt mnie nie przekona że białe jest białe, a czarne to czarne !

mardu33
Początkujący
Początkujący

Witam,nie mam jak umieścić tu fotek,więc dałem do galerii-mam nadzieję,ze nie naruszyłem tym regulaminu:)Jak ktoś potrafi to ocenić-będę niezmiernie wdzięczny:)
pozdrawiam świątecznie,
md. :wink:
Obrazek
mardu33

Rudolf Bras jr.
Superużytkownik
Superużytkownik

Post autor: Rudolf Bras jr. »

Moim zdaniem standart, nie masz się czego obawiać, często są posklejane, dla mnie nie nowość, nie jest to żadna felerna partia, cementowe wszystkie tak mają, nie ma to większego wpływu na eksploatację, od producenta usłyszysz to samo. Świętuj bez obaw
Nikt mnie nie przekona że białe jest białe, a czarne to czarne !

amc1
Superużytkownik
Superużytkownik

Re: Gorszy gatunek celtyckiej??

Post autor: amc1 »

mardu33 pisze:Witam,zakupiliśmy od przedstawiciela Braasa kompletny dach,wczoraj zaczęliśmy rozpakowywać,i tu pojawił się pewien problem:praktycznie każda(ok90%) dachówka płaska ma coś w rodzaju uszkodzenia?,nie wiem jak to nazwać,ale tak jakby podczas pakowania glazura nie była całkiem sucha-i w każdym (mniej więcej) rogu jest jej jakby mniej-nie stanowi to problemu estetycznego,ale mam wątpliwości,czy jest to produkt pełnowartościowy-nie wiem po prostu,czy w tych miejscach(będą niewidoczne) nie będzie rozwijać sie grzyb,mchy czy inne paskudztwa..?
ps.ponieważ to mój pierwszy post,serdecznie witam wszystkich forumowiczów;)
md.
Nie ma się czego obawiać. Nie obniża to jakości pomalowanego betonu.

A tę "glazurę" to sam wymyśliłeś, czy ktoś Ci podpowiedział?

mardu33
Początkujący
Początkujący

Witam,bardzo dziękuję za rozwianie wątpliwości;))A co glazury to miałem na mysli rodzaj pokrycia,co prawda nie do końca jest to zgodne z definicją ,ale wiadomo o co chodzi;)
pozdrawiam,
md:)
mardu33

michalp
Początkujący
Początkujący

Post autor: michalp »

reklamuj ja dostałem ok 2000 zwrotu dach miałem 260m2 i w 90% bylo to samo

ODPOWIEDZ

Wróć do „Pokrycia dachowe”