woda w piwnicy
Moderator: Redakcja e-izolacje.pl
-
Takajaka
woda w piwnicy
Mieszkam w 140 letnim szeregowcu. Poprzedni lokatro mojego mieszkania pogłębił piwnicę. Teraz ja w okresie od listopada do maja mam basen w piwnicy. Zrobiłam studzienkę i wypompowuję wodę na zewnątrz. To jednak trochę syzyfowa praca bo wodę wylewam do ogródka (nie mam kanalizacji a do studzienki odprowadzającej wodę z opadów mam daleko). Poza tym mimo wypompowywania wody w piwnicy jest wilgotno i coraz więcej kafelków na podłodze podnosi się do góry.
Czy może zagląda tu ktoś kto podjąłby się osuszenia mojej piwnicy?? Proszę o pomoc 502-38-07-39
Czy może zagląda tu ktoś kto podjąłby się osuszenia mojej piwnicy?? Proszę o pomoc 502-38-07-39
No tak Marki zawsze były i będa na bagnach.Nie zajmuje się już wykonawstwem ale mogę doradzić.
Doraźny sposób który wypróbowałem po powodzi we Wrocławiu.Poki co działa (10 lat)
zerwij płytki,przetrzyj tynki drucialkiem,wyciągnij wodę i cała powierzchnię ścian i podłogi posmaruj Aquafinem 2K firmy Schomburg.Na to naklej potem nowe płytki.Znajdziesz dystrybutora na najbliżej na Szmulkach firma 2K System Sp. z o.o.ul. Zabraniecka 37/41 lub na połczyńskiej.
Doraźny bo póki nie zafundujesz sobie drenu póty beda sciany namakać. Ale Schomburg zatrzyma Ci wode skutecznie
Doraźny sposób który wypróbowałem po powodzi we Wrocławiu.Poki co działa (10 lat)
zerwij płytki,przetrzyj tynki drucialkiem,wyciągnij wodę i cała powierzchnię ścian i podłogi posmaruj Aquafinem 2K firmy Schomburg.Na to naklej potem nowe płytki.Znajdziesz dystrybutora na najbliżej na Szmulkach firma 2K System Sp. z o.o.ul. Zabraniecka 37/41 lub na połczyńskiej.
Doraźny bo póki nie zafundujesz sobie drenu póty beda sciany namakać. Ale Schomburg zatrzyma Ci wode skutecznie
Witam.
Przeczytałem z zainteresowaniem Państwa wpisy.
Jestem przekonany , że nasza firma i technologia zapewni Wam 100-u % efekt (metoda prosta i efektywna).
Dowodem na to jest wiele wykonanych aplikacji , których efektem było całkowite osuszenie i naprawa starych zawilgoconych murów , piwnic , itd.
W przypadku zainteresowania proszę o kontakt
TO NAPRAWDĘ DZIAŁA !!!
Maciej Karwacki
Przeczytałem z zainteresowaniem Państwa wpisy.
Jestem przekonany , że nasza firma i technologia zapewni Wam 100-u % efekt (metoda prosta i efektywna).
Dowodem na to jest wiele wykonanych aplikacji , których efektem było całkowite osuszenie i naprawa starych zawilgoconych murów , piwnic , itd.
W przypadku zainteresowania proszę o kontakt
TO NAPRAWDĘ DZIAŁA !!!
Maciej Karwacki
Pozdrawiamy
OXYDTRON
OXYDTRON
ciężko się z panem spierać !!! i ciężko się nie spieraćjochwaw pisze:No tak Marki zawsze były i będa na bagnach.
nowe technologie umożliwiają takie czynności - starsze technologie zapewniają tylko powierzchowną suchość przegrody a w ścianie woda nadal robi co chce do czasu odspojenia izolacji .
nie żebym się tu zaraz napychał jako nawiedzony lub specjalnie utalentowany ale byłbym chętny do zmierzenia się z tym zadaniem
swoją drogą ciekawe czy temat nadal aktualny ?
A ja bym spróbował dochodzic od sąsiada odszkodowania. Jego działania zminiły warunki gruntowo-wodne, co moim zdaniem jest zabronione przez Prawo wodne...jochwaw pisze:No tak Marki zawsze były i będa na bagnach.Nie zajmuje się już wykonawstwem ale mogę doradzić.