Wiosna tuż, tuż.. ogrody..
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
-
agnieszka7
- Początkujący

Wiosna tuż, tuż.. ogrody..
No właśnie, wiosna coraz bliżej (
) a u was jak przygotowania? Planujecie jakieś zmiany w swoich ogrodach? A może dopiero będziecie je urządzać?
Agnieszka.
-
marysieńka
- Początkujący

-
marysieńka
- Początkujący

-
marysieńka
- Początkujący

re
witam! wiosna idzie teraz to już pewne, przyleciały żurawie, zatoczyły łuka nad łąką obok mojego domu, porzetasowały szyki i poleciały
A w kwestii trawników może porozmawiamy o kosiarkach i glebogryzarkach?
Nieocenione są rady praktyków.
Ostrzyć nóż od kosiarki bo trawa przecięta łatwiej odrasta i jest zdrowa,jeżeli po koszeniu widać "włoski" na obciętych żdzbłach to znaczy że nóż jest tępy. Przy ostrym nożu kosiarka się nie zapycha (wylot trawy) A smarować należy koła jezdne.Jeżeli chodzi o glebogryzarki to podstawowa sprawa kamienie
, jak są ,to lepiej zrezygnować z tej maszyny.Szkoda sprzętu i nerwów
. Jeżeli warunki glebowe pozwalają ,jest to dobra maszyna jeżeli chodzi o uprawe ziemi.Tylko pod warunkiem że nie ma perzu
,bo po przejechaniu glebogryzarki kłącza perzu są poprzecinane i mamy dziesięć razy tyle sadzonek (żeby tylko) 
Re: re
Według mnie to od lat najlepsza jest husqvarna, ale taka jakość trochę kosztuje, natomiast jeśli chodzi o coś taniego to hipermarkety są pełne jednosezonowej chińszczyzny więc nie powinno być kłopotu z kupnem czegoś.ewapach pisze:![]()
![]()
![]()
pięknie tylko co ostrzyć i smarować? O marki sprzętu i producentów by mi chodziło i takie np szczegóły jaki sprzęt na pochyłą działkę się nada, jaka glebogryzarka do gleby gliniasto- marglowej itp.