szeroki rozstaw krokwi

Jeżeli chcesz zaadaptować swoje poddasze to koniecznie musisz znać wszystkie aspekty, z jakimi możesz się spotkać przy remoncie poddasza. Oprócz tego w tym dziale poznasz pomysły innych na aranżacje tego pomieszczenia.

Moderator: Redakcja e-dach.pl

egon1
Początkujący
Początkujący

szeroki rozstaw krokwi

Post autor: egon1 »

witam
mam krokwie z odstępami 180cm . jak przymocować wełne mineralną chyba takich rozmiarów wełny niema

RYCHOOOOO
Aktywny
Aktywny
Kontakt:

Re: szeroki rozstaw krokwi

Post autor: RYCHOOOOO »

egon1 pisze:witam
mam krokwie z odstępami 180cm . jak przymocować wełne mineralną chyba takich rozmiarów wełny niema
witam,

no...kombinejszyn edukejszyn,kurde ja bym kladl 1 warstwe w poprzek a 2 w zdluz krokwi chyba ze mozesz zamontowac jakies listwy ale nigdy sie z czyms takim nie spitkalem wiec moje rady to improwizacja-ale lubie wyzwania:))))))

pozdro

Diablo
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: Diablo »

Co to za konstrukcja,ze są takie odstępy pomiędzy nimi?

egon1
Początkujący
Początkujący

Post autor: egon1 »

Diablo pisze:Co to za konstrukcja,ze są takie odstępy pomiędzy nimi?

stara chata przykryta papą a teraz ma być dachówka ciekawa jakie łaty dadzą fachowcy może zasugerujesz jakieś

Diablo
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: Diablo »

Zasugeruję, żeby przede wszystkim zagęścić krokwie tj. pomiędzy istniejące dodać po jednej a potem to już możesz nabić standardowe łaty 4x6cm. Przy okazji rozwiąże Ci się problem z wełną... :twisted:

Pozdrawiam.

RYCHOOOOO
Aktywny
Aktywny
Kontakt:

Post autor: RYCHOOOOO »

przy takim rozstawie krokwi dachowka?? :shock: LOL toz na czym to ma sie trzymac:)) zrob tak jak Diablo mowi-koniecznie

pozdro

krzysztof1601
Początkujący
Początkujący

Post autor: krzysztof1601 »

nawet nie chce myśleć co powiedzą Ci goście od dachu jak będą to robić... architekt był trochę nawiedzony jak to rysował.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Poddasze”