Więźba dachowa - policzenie ile potrzeba drewna
Moderator: Redakcja e-dach.pl
Więźba dachowa - policzenie ile potrzeba drewna
Witam!
Mam problem tego typu - na wiosnę zaczynam budować dom. Projekt domu mam, jest w nim projekt więźby dachowej, lecz niema zestawienia potrzebnych materiałów. Materiały mam częściowo po zakończonej w tym roku budowie domu znajomej, chce wyciąć cześć własnych drzew, a ewentualną resztę brakującą zamówić w tartaku. Czy znalazłby się na forum jakiś specjalista który by podpowiedział jak policzyć ilość potrzebnych krokwi itp gdybym przesłał projekt więźby?
Liczę na pomoc
Mam problem tego typu - na wiosnę zaczynam budować dom. Projekt domu mam, jest w nim projekt więźby dachowej, lecz niema zestawienia potrzebnych materiałów. Materiały mam częściowo po zakończonej w tym roku budowie domu znajomej, chce wyciąć cześć własnych drzew, a ewentualną resztę brakującą zamówić w tartaku. Czy znalazłby się na forum jakiś specjalista który by podpowiedział jak policzyć ilość potrzebnych krokwi itp gdybym przesłał projekt więźby?
Liczę na pomoc
Wiem, że najlepiej jakby policzył to ten co będzie robił. Ale mam możliwość wyciąć drzewa z własnego lasu do końca marca i odrazu chciałbym przetransportowac je do trataku by zostały odpowiednio pocięte. A wykonawca jeszcze jest nieznany... Chciałbym się zorientować co wykorzystam z tego co mam, co moge zrobić z ściętego przez siebie drzewa (co muszę zrobić w miarę szybko) a co bede musiał dokupić
Olbiczenie ilosci drewna na odstawie projektu/PILNE
Witam \Mam podobny problem jak w/w kolega nie wyliczalam ilosci i dlugosci elementow z projektu a potrzebuje miec to pilnie na sobote, czy ktos moze mi pomoc?
-
Rudolf Bras jr.
- Superużytkownik

szkolenie odnosnie wyliczenia z projektu sztuk i dł oraz p
Jesli chodzi o szkolenie (szkolenie odnosnie wyliczenia z projektu ilosci sztuk i dł odpowiednich przekrojów) to nie jest wcale taka glupia sprawa, ale czy sa wogole takie szkolenia organizowane?