Puszki do płyt k-g do halogenów.
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Puszki do płyt k-g do halogenów.
Mam taką sytuację. Nad schodami, na skosie chcę przykręcić płyte k- g i zainstalować w niej oświetlenie halogenowe. Czy istnieją jakieś specjalne puszki do tego? Chodzi o to że do samej płyty dochodzi wełna i trzebaby stworzyć jakąś pustkę na włożenie oprawy, by się nie przegrzewała i nie stykała z wełną...
Są specjalne puszki do płyt kartonowych gipsowo, tylko musisz kupić jak najgłębszą że jak włożysz halogen do puszki to żeby za nim było jak najwięcej wolnego miejsca (miedzy tylnią cześcią halogenu a tylnią częścią puszki). Ja tak przynajmniej zamontowałem halogeny u siebie i narazie nic się nie dzieje no i nie powinno się dziać oprócz tego że halogeny spełniaja swoje zadanie czyli oświetlają mi klatke schodową.
-
Studio Aranżacji mDom
- Początkujący

-
GipsKarton
- Superużytkownik

Re: Puszki do płyt k-g do halogenów.
odradzam takie wykonanie, nawet w zastosowaniu oswietlenia LED.Gucio79 pisze:Mam taką sytuację. Nad schodami, na skosie chcę przykręcić płyte k- g i zainstalować w niej oświetlenie halogenowe. Czy istnieją jakieś specjalne puszki do tego? Chodzi o to że do samej płyty dochodzi wełna i trzebaby stworzyć jakąś pustkę na włożenie oprawy, by się nie przegrzewała i nie stykała z wełną...