Grzejnik łazienkowy
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
-
Krzysiek Ja
Grzejnik łazienkowy
witam. mam pytanko, na jakiej wysokosci najlepiej powiesic grzejnik lazienkowy??
-
Tomasz_Brzeczkowski
- Superużytkownik

Czy nie obawia się Szanowny Pan, że tego typu "grzejnik" ma szansę spełniać swoją funkcję tylko przy niesprawnej wentylacji. W domu wentylacja musi działać w sposób ciągły. W łazience powietrze jest pobierane z chłodniejszego znacznie przedpokoju i „leci” w górę do anemostatu. Jakim sposobem zamierza Szanowny Pan zmusić ciepłe powietrze z grzejnika do ogrzania strefy w której będzie Pan przebywał?
Szanowny Pan, Krzysiek Ja właśnie ma niesprawną wentylację i dlatego potrzebuje grzejnika, ale nie ma obecnie zapewne kasy, aby "rozbierać" swój dom "na czynniki pierwsze" i zapewnić mu izolację, dlatego chyba się pyta o grzejnik.
.
.
Krzysiek Ja jeżeli pomieszczenie jest w standardowej wysokości (ok 250 cm) to jeżeli planujesz grzejnik 150 cm., to ile zostanie do podziału?Oczywiście zaworów chyba nie dasz przy samej podłodze?
.
.
Krzysiek Ja jeżeli pomieszczenie jest w standardowej wysokości (ok 250 cm) to jeżeli planujesz grzejnik 150 cm., to ile zostanie do podziału?Oczywiście zaworów chyba nie dasz przy samej podłodze?