Ocieplenie strychu
Moderator: Redakcja e-izolacje.pl
Ocieplenie strychu
Witam chciałemzapytac o mozliwosci ocieplenia strychu.Z tego co wiem gora ucieka duzo ciepła, drugi problem, strych nie jest wykonczony jest betonowy z zelaznymi szynami ktor nie sa niczym przykryte, trzymaja wilgoc przez co w domu na suficie w zdluz nich pojawia sie grzyb i plesn.Prosze o rade nie wiem czy sam styropian kladziony na przemian pomoze.
-
marcin1199
- Początkujący

Docieplenie
Polozenie styropianu,legary,deski to jest koszt.Ja dalem troty,mam cieplo i moj koszt docieplenia to GROSZE 
Legary to są belki do których będziesz mocował deski tak żeby nie leżały bezpośrednio na styropianie.Jeśli chcesz dać styropian o grub.10 cm. towskazane żeby legary miały wysokość12 cm.Legaty układasz na belkach stropowych poprzecznie do nich w takich odległościach od siebie żeby nie ciąć styropianu który pójdzie między legary.
Strychu ogrzewac nie bede i wlasnie caly czas sie rozchodzi o ten strop czyli podloge strychu.
Woda cieknie czy nie, wiem jedno, ze te metalowe beki ciagna wilgoc bo wzdloz nich mam na suficie grzyba, ale cieplo tez ucieka bo w kontach sufitu grzyb tez sie pojawia. Widze ze ogolnie pomysł na styropian jest najrozsądniejszy zapytam jeszcze co to sa te troty i czy warto to rozwazyc...