Hałas po rucach CO w mieszkaniu

Hałas w mieszkaniu czy domu może znacząco obniżyć komfort mieszkania. Straty ciepła przekładają się na rachunki za ogrzewanie. Co zrobić, żeby dom był cichy i ciepły? Jak odciąć się od hałasu i płacić mniej za ogrzewanie? Porady znajdziesz tutaj.

Moderator: Redakcja e-izolacje.pl

Nowy666

Hałas po rucach CO w mieszkaniu

Post autor: Nowy666 »

Mam problem , mieszkam w bloku 10 pieter w kazdym pokoju leca rury w pionie po 2 średnica ok4 cm , strasznie słychac sasiadów z doly po tych rurach. Rury wtopione sa w podłoge. Co z tym zrobić, slysze wszystko nawet rrozmowy. Dzwiek jakby roznosił sie po ścianach.

Pomocy

Gość

Post autor: Gość »

666 the number of the beast!
Spróbuj odkuć delikatnie to co masz w podłodze, owinąć rury wełną mineralną i obudowac płyta G-K na stelażu z profili metalowych. Powinno pomóc, tylko, że zmniejszy ci się nieco powierzchnia łazienki

ransom
Początkujący
Początkujący

Post autor: ransom »

Witam wszystkich!
Mam ten sam problem co kolega Nowy666, z tym że u mnie przejście rur przez strop jest w osłonie z rur o większej średnicy. Efekt jest taki, że wszystko słychać przez szparę między tymi rurami - w związku z tym pytanie: czy można czymś to zaizolować ? Czy np. zwykła pianka montażowa będzie odpowiednia ?
Pozdrawiam

ODPOWIEDZ

Wróć do „Izolacje termiczne i akustyczne”