materiał na centralne
Moderator: Redakcja e-instalacje.pl
-
Blazej1435
- Początkujący

materiał na centralne
witam jestem tu nowy. mam pytanie na temat centralnego ogrzewnia w domu jednorodzinnym. mam dom z centralnym ogrzewaniem i dobudowane kilka mieszkan z boku i trzeba centralne podlaczyc pod piec ze starego. w starych mieszkaniach jest zasilanie grzejnikow gorne, a w nowym bym chcial dolne ale nie podlogowe. pytanie brzmi czy jak bede chcial ciagnac instalacje grzewcza rura "pex" aluminium z plastykiem to czy jest to dobre rozwiazanie?? jak to rozprowadzic?? moze jakies wskazowki rady??? z gory dzieki za wszelkie informacje
blazej
-
Blazej1435
- Początkujący

to wiem myslalem tez zeby w kotlowni zamontowac taka rozdzielnie na kilka wyjsc w pexie i prowadzic osobne zasilanie do kazdego grzejnika i osobny powrot. policzylem ze wyjdzie taniej niz laczenia robic w wylewce. czy trwaly jest ten pe?? wiem tylko ze bardzo latwy w rozlozeniu itp. z dobra glowa centralne mozna samemu zrobic 
blazej
-
Blazej1435
- Początkujący

kondygnacje mam dwie ale tylko parter bym podlaczyl gdyz gore zeby zrobic to trzeba miec bardzo wypchany portfel a w dzisiejszych czasach krucho z kasa u mnie jak i u wiekszasci ludzi. na parterze by musialy byc dwa obwody centralnego nowa czesc i stara wiec pompke zastosowac nalezy tak aby byla jedna na obie czesci czy dwie pompki?? na kazda czesc osobno??
blazej
-
Blazej1435
- Początkujący