obróbki dachówką dookoła okna dachowego
Moderator: Redakcja e-dach.pl
obróbki dachówką dookoła okna dachowego
Witam,
W jaki sposób ma być wykończony dach dachówką naookoła okna dachowego. Ma ktoś jakieś zdjęcia, schematy. Mój dach został wczoraj skończony i dachówki naookoła okien lekko sie ruszają, niewiem czy tak może być czy to moje przewrażliwienie...
Z góry dziękuję za odpowiedź
W jaki sposób ma być wykończony dach dachówką naookoła okna dachowego. Ma ktoś jakieś zdjęcia, schematy. Mój dach został wczoraj skończony i dachówki naookoła okien lekko sie ruszają, niewiem czy tak może być czy to moje przewrażliwienie...
Z góry dziękuję za odpowiedź
-
Rudolf Bras jr.
- Superużytkownik

- Andrzej Wilhelmi
- Superużytkownik

- Kontakt:
-
matt_davis
- Aktywny

dokladnie, mi tak samo sie nie podoba... nawet ten model dachowki, bodajze L15 od Wienerbergera...wogole to okno dziwnie mi wyglada... widzialem lepiejAndrzej Wilhelmi pisze:Patrząc na zdjęcie można stwierdzić, że estetyka pokrycia kiepska. Gdyby dach był poprawnie rozmierzony fala dachówki wychodziłaby w osi połaci i dachówki z lewej strony okna nie byłyby cięte. Pozdrawiam.
a tak wogole to zauwazylem ostatnio ogromna mode na dachowki grafitowe
słowo wegetarianin pochodzi z jednego z narzeczy indiańskich i oznacza za głupi, by polować
the word vegetarian comes from one of the indian tribes and means to stupid to hunt
the word vegetarian comes from one of the indian tribes and means to stupid to hunt
-
matt_davis
- Aktywny

ja mam wrazenie tak wogole ze dachowki sa polozone krzywo, chodzi o moment w ktorym zbieguja sie do grzbietu dachu. Rozbierac dach to koszty znowu...ale estetyka to bardzo wazna sprawa... a ja sie zapytam tak... ile za m2 liczone mial wykonawca ktory kryl ten dach? Na PW mozesz odpisac...
słowo wegetarianin pochodzi z jednego z narzeczy indiańskich i oznacza za głupi, by polować
- dafe
- rekomendowany doradca
- Kontakt:
Proszę Pana.
Producent, w tym wypadku Fakro, produkuje odpowiednie kołnierze do odpowiedniej wysokości osadzenia.
Proszę zwrócić uwagę (zdjęcie kolegi "Jacapol") pod jakim kątem w takim wypadku ustawiają się rynny boczne.
Kwestii estetyki nie ma chyba sensu poruszać bo to sprawa indywidualna.
Zima dekarzowi nie wybacza błędów. W razie zalegania śniegu, podczas topnienia woda może się przelewać przez rynienkę a to pierwszy krok do "zagnojenia" ocieplenia.
A to są zupełnie niepotrzebne koszty (nie jestem dyplomatą więc napiszę wprost- koszty niechlujstwa)
Jak pisałem wcześniej, każdy popełnia błędy ale jeśli ktoś traktuje poważnie swoją pracę nie powinien tak tego zostawić
Pozdrawiam
Producent, w tym wypadku Fakro, produkuje odpowiednie kołnierze do odpowiedniej wysokości osadzenia.
Proszę zwrócić uwagę (zdjęcie kolegi "Jacapol") pod jakim kątem w takim wypadku ustawiają się rynny boczne.
Kwestii estetyki nie ma chyba sensu poruszać bo to sprawa indywidualna.
Zima dekarzowi nie wybacza błędów. W razie zalegania śniegu, podczas topnienia woda może się przelewać przez rynienkę a to pierwszy krok do "zagnojenia" ocieplenia.
A to są zupełnie niepotrzebne koszty (nie jestem dyplomatą więc napiszę wprost- koszty niechlujstwa)
Jak pisałem wcześniej, każdy popełnia błędy ale jeśli ktoś traktuje poważnie swoją pracę nie powinien tak tego zostawić
Pozdrawiam
-
szefu_ncio dachowy
- Początkujący

-
Rudolf Bras jr.
- Superużytkownik