Izolacja z folii w płynie
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Izolacja z folii w płynie
Witam.
Chciałbym sie dowiedzieć jak najlepiej wykonać izolacje prysznica (ściany, podłoga) z folii w płynie? Ściany są żelbetowe (stare budownictwo, blok).
Ja chcę to wykonać tak.
1. Zagruntować ścianę
2. Wyrównać zaprawą i ponownie zagruntować
3. Folia w płynie
4. Zaprawa klejowa
5. Płytki
Dobrze kombinuje? Prosze o jakieś sugestie.
Aha, pierwszy raz w życiu robię remont samodzielnie, żeby nei było:D
Chciałbym sie dowiedzieć jak najlepiej wykonać izolacje prysznica (ściany, podłoga) z folii w płynie? Ściany są żelbetowe (stare budownictwo, blok).
Ja chcę to wykonać tak.
1. Zagruntować ścianę
2. Wyrównać zaprawą i ponownie zagruntować
3. Folia w płynie
4. Zaprawa klejowa
5. Płytki
Dobrze kombinuje? Prosze o jakieś sugestie.
Aha, pierwszy raz w życiu robię remont samodzielnie, żeby nei było:D
-
sebastianZ
- Aktywny

-
bercik1965
- Zainteresowany

A ja uważam ze to jest błąd montowanie brodzika na silikonie do ściany a potem płytki od góry. lepiej brodzik dosunać do płytek i dopiero wtedy uszczelnic silikonem. Trzeba patrzeć trochę przyszłościowo co będzie w razie wymiany brodzika. Dupa . Tak samo jak widzę wanny zamórowane cegłami na amen i do tego pod scianą a płytki od góry na wannie. Masakra. Czyste partactwo
-
bercik1965
- Zainteresowany

-
typowyJanusz
- Początkujący

Re: Izolacja z folii w płynie
Dobrze kolego kombinujesz. Gdybyś miał problem z wyborem odpowiedniej folii, to zawsze można skorzystać z jakiegoś poradnika http://www.budujesz.pl/wiadomosc/folia- ... epsza/490/
-
Dominik winny gród
- Początkujący

Re: Izolacja z folii w płynie
Są jeszcze inne rozwiązania. Ja znalazłem taką firmę www.steigner-uszczelki.pl jest to producent uszczelek, ale w swojej ofercie mają coś, co mnie totalnie zaskoczyło. Płyta prysznicowa z odpływem ze wszystkim na gotowo. Wystarczy klej płytki. W zestaw wchodzi płyta (wymiary według uznania), odpływ jaki chcemy (liniowy, z lewej, z prawej, środek itp) uszczelniacze. Płyta ma już sama w sobie nachylenie do odpływu. Montaż banalny. Jak do tej pory nic nie cieknie nie ma najmniejszych problemów z jakością syfonu i kratki. Cena całego zestawu to około 800pln. Naprawdę mogę polecić z czystym sumieniem.

[/img]

[/img]