Sara BUDMATU czy LINDAB Topline ??

Dachówka ceramiczna, dachówka cementowa a może blachodachówka? Jeżeli stoisz obecnie przed takim wyborem to koniecznie musisz poradzić się innych którzy mają już te doświadczenia za sobą. Zapytaj się, które pokrycie dachowe jest najlepsze.

Moderator: Redakcja e-dach.pl

Gość

Post autor: Gość »

Mariusz z deltalima pisze:panowie dekaze ten czlowiek musi koniecznie do hameryki wizum dostac to sie szybko przekona ze tam nic na ulicy nie lezy i nie wszyastkim sie tak ladnie zyje ja w filmachpokazuja czlowiek otakim mniemaniu nie obrazajac to combis lubi bajki sluchac ja to szybko idzie zrobickase na zachodddzie l szkoda ze nie paczyl pan na program Ewy Dzyzgi na TVN to bys pan zobaczyl kto tam robi szybkom kase i za jakacenei ze to tylko jednostki reszta ludzi zyja w ubustwie szczegulnie czarn i polacy aci co sprzatali taala Centerto umieraja na raka bz srodkow na leczenie a w polsce znowu takiej biedy niema jadac oprzez polske zauwazyle ze maja lepsze limuzyny jak niekturzpy posiadacze firm na zachosdzie popacz iczytaj co <Buszzrobiji to dobrze pacz dlaczego tyle ludzi musi ginac ,otroszkeropyrfopetal wojne ze nawetdruga nie bala taka strasznal zglupolez pEUROPY mu wtyym pomogli dobrze ze nasze polityki nie mysla rozporkiem czy kieszenia i nie dali sie omamic przekretom Dabi Busza i calej jegoferajnie bobym musial sie wstydzic ze w IRaku ciirpia ziomale zolnieze i naposmiewisko calego swiata a dlacze go tojuz wiesz w rok wstecz w swieta zamiast wurstu przypadlo im jesc piasek ale takie argumety do combisow nie dochodza ja bym dalradezrobic kase cwanirstwem szybko by cie na ziemie sprowadzili niebujaj czlowieku w oblokach a tam radze sie nie wybierac ale co sie dziwic jak ludzie przy korycie ten same mniemanie maja kupili parezdezolowanych samolotow bo ruskie zle a merykaniec wczasie zimnej wojny otakich m arzyyl nawet filmyf r obiljak uprowadzalmobiekty pozadani z bylego zwiazku radzieckiego nowoczesne migi szybsze i lepsze jego latajacych trunienco dal tyle pilotow wyniszczy nad wietnamem teklamory puscisl polsce ale on mysli glowka a nietym cochlopy nosza wrozporku ciekawimnie ile przytej transakcji przybylo milionerow, polsce pamnie kryspind do pana Wilhelmi pan niedorosl chlop z jajami (iAndzej nie gniewaj sie) stapa po ziem i wie jak chleb zapracowanyzetelna praca.coraz wiecej mysle ze to nie ta polska o ktora walczylem kazdy dze te plachte jeszcze gozej jak kumuna.a jak cie ciekawi co ja mysle o blacho dachowceto wejdz na moje posty tam znajdziesz co poczebujeszi co znaczy blacha. z powazanie :mariusz z delta lima. Zycze tu wszystkim na forum szczesliwego jeszczelepszego nowego roku2006 ctakich ludzi poczeba polksce zeby chlube przynosily anie wstyd cwaniarstwem i przkretam bluzgac opinie innym dosyc tej slawy wystarczy znani jestesccie od amryki pod australie same suoerlatywy :wink:prosze wybaczyc mi moja pisownie ale jestem tu juz 18 lat to mam prawo troche zapomniec :oops:
CO TO ZA LEPERIADA ??? Koles chyba Ci się forum pomyliło? Proponuje Ci zainwestować w tłumacza bo gadasz gorzej od P. Brzezińskiego i Śp.P Jeziorańskiego /jezeli wiesz kto to jest?/ którzy na obczyżnie przebywali dwukrotnie dłużej niz Ty kolego a mowa i pisownia do pozazdroszczenia. Ale jak się nie czyta ksiażek w ojczystym języku tylko przebywa z murzynami,marokańcami,turkami to jest jak na załączonym poście. Dziwi mnie tylko co Ty robisz na tym "zgniłym zachodzie" jak Ci bliżej ideowo to Łukaszenki,Putina, Kim Dzona,Castro i innych popaprańców. Przypominasz mi trochę komuniste włoskiego co to jeżdził na wiece podjudzać ludzi czarnym mercedesem i głosił hasła "wyklety powstań ludu ziemi" poczym wracał do willi z widokiem na morze. Ale przyszedł czas i co bardziej "hałasliwi" skończyli jak Aldo Moro. Proletariuszu życzę Ci wszystkiego najlepszego i powrotu po rozum do głowy bo gdziesz chyba zagubiłes na tej "podłej dla Ciebie" ziemi.
Z bolszewickim pozdrowieniem
Hanover

Awatar użytkownika
Kryspin
Aktywny
Aktywny

Post autor: Kryspin »

Do Mariusza z deltima.
Zapewne także niezrozumiałeś tego co napisałemi o co mi chodziło pisząc ten temat a przynajmniej tak wynika z twojej wypowiedzi ale jakoś się niedziwię skoro spędzasz czas oglądając "Rozmowy w toku" Ewy Drzyzgi. Poczytaj książki, może lepiej na tym wyjdziesz.
Twojego postu nie skomentuje bo poprostu przypomina kabaret pod względem treści, pisownia jak wiadomo patrząc na treść - no nie dziwię się :lol: :lol:

Ale napiszę ci jeszcze raz w kwestii wyjaśnienia:
Chciałem porównać te dwie blachy w tym temacie !!!! Ot i tyle.
Spodziewałem się wypowiedzi w których zostaną porównane blachy pod kątem:
- rdzenia
- powłoki /grubości, warstw itd/
- trwałości użytkowej
- czasu gwarancji

Natomiast ludzie którzy doradzają wybór takiego a nie innego rozwiązania i argumentują: "bo tak", "bo tak mają w Skandynawi i są praktyczniejsi", "bo tak ma ktoś tam" - poprostu są śmieszni. Nie posiadają wiedzy, a swoje oponiei opierają o wyssane z palca teorie. Ale dzięki temu szybko można poznać fachowca (osobę która wie o czym mówi) od pseudo fachowca, pseudo znawcy który zasłyszał parę haseł, kupił kilka narzędzi i wygłasza szumnie poglądy jak to się na tym wszystkim zna, jaką to dobrą robotę robi.
IMHO Wybór pokrycia mojego dachu to zupełnie inna moja indywidualna sprawa.

PS. Gdbyby ktoś jeszcze nierozumiał o co mi chodzi to niech przeczyta post Pana Andrzeja Wilhelmi. Poradził blachę w ostateczności, jeśli musiałaby się znaleść blacha to LINDAB bo ma rdzień stalowy( to arg. techniczny). Wybór pozostawił inwestorowi. Patrzcie, czytajcie i uczcie się jak wyjść do klienta :!: :!: :!:

PS2. Panie Andrzeju dokumentację podeślę już pewnie po nowym roku.

Gość

Kryspin pisze:Do Mariusza z deltima.
Zapewne także niezrozumiałeś tego co napisałemi o co mi chodziło pisząc ten temat a przynajmniej tak wynika z twojej wypowiedzi ale jakoś się niedziwię skoro spędzasz czas oglądając "Rozmowy w toku" Ewy Drzyzgi. Poczytaj książki, może lepiej na tym wyjdziesz.
Twojego postu nie skomentuje bo poprostu przypomina kabaret pod względem treści, pisownia jak wiadomo patrząc na treść - no nie dziwię się :lol: :lol:

Ale napiszę ci jeszcze raz w kwestii wyjaśnienia:
Chciałem porównać te dwie blachy w tym temacie !!!! Ot i tyle.
Spodziewałem się wypowiedzi w których zostaną porównane blachy pod kątem:
- rdzenia
- powłoki /grubości, warstw itd/
- trwałości użytkowej
- czasu gwarancji

Natomiast ludzie którzy doradzają wybór takiego a nie innego rozwiązania i argumentują: "bo tak", "bo tak mają w Skandynawi i są praktyczniejsi", "bo tak ma ktoś tam" - poprostu są śmieszni. Nie posiadają wiedzy, a swoje oponiei opierają o wyssane z palca teorie. Ale dzięki temu szybko można poznać fachowca (osobę która wie o czym mówi) od pseudo fachowca, pseudo znawcy który zasłyszał parę haseł, kupił kilka narzędzi i wygłasza szumnie poglądy jak to się na tym wszystkim zna, jaką to dobrą robotę robi.
IMHO Wybór pokrycia mojego dachu to zupełnie inna moja indywidualna sprawa.

PS. Gdbyby ktoś jeszcze nierozumiał o co mi chodzi to niech przeczyta post Pana Andrzeja Wilhelmi. Poradził blachę w ostateczności, jeśli musiałaby się znaleść blacha to LINDAB bo ma rdzień stalowy( to arg. techniczny). Wybór pozostawił inwestorowi. Patrzcie, czytajcie i uczcie się jak wyjść do klienta :!: :!: :!:

PS2. Panie Andrzeju dokumentację podeślę już pewnie po nowym roku.
A jaki ma mieć rdzeń - ze smoły czy kauczuku a może papieru?
Te wszystkie dane które chciałeś otrzymać znajdziesz na kazdej ze stron internetowych producenta lub u firmowego technicznego przedstawiciela handlowego. Nie rozumiem po co sie tak gorączkujesz. Chyba ,że chciałeś usłyszeć słowa akceptacji wybierając blachodachówkę ale niestety w tym temacie cięzko bedzie o takową jezeli tak nie jest. Sam wybierzesz pokrycie na swój dom i czy to będzie ceramika,beton,papa,czy blachodachówka to tak naprawde Twoja sprawa i pieniądze. Niektórzy tutaj próbowali w gorszy czy lepszy sposób uświadomić Ci ,że dach jest 5 i najwazniejsza elewacją budynku od której w przyszłości wiele zależy /jeżeli nie spełnia swojego zadania/ale z tego co widac to Ty i tak wszystko wiesz lepiej i kazdy głos sprzeciwu kojarzy Ci sie z agresja wobec Twojej osoby.Ale cóż niektórzy tak mają. To chyba nazywają kompleksy?
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Kryspin
Aktywny
Aktywny

Post autor: Kryspin »

Anonymous pisze:A jaki ma mieć rdzeń - ze smoły czy kauczuku a może papieru?
Te wszystkie dane które chciałeś otrzymać znajdziesz na kazdej ze stron internetowych producenta lub u firmowego technicznego przedstawiciela handlowego. Nie rozumiem po co sie tak gorączkujesz.
Masz rację, jednakże zapewne w każdym z produktów można znaleść pewne różnice. Sądziłem że już ktoś to porównywał i rzuci proste kilka słów kwitujące temat.
Anonymous pisze:Chyba ,że chciałeś usłyszeć słowa akceptacji wybierając blachodachówkę ale niestety w tym temacie cięzko bedzie o takową jezeli tak nie jest.
Sam wybierzesz pokrycie na swój dom i czy to będzie ceramika,beton,papa,czy blachodachówka to tak naprawde Twoja sprawa i pieniądze.
Jakbyś przeczytał uważnie to byś wiedział że w międzyczasie trwania tematu wybrałem BRAAS'a
Anonymous pisze:Niektórzy tutaj próbowali w gorszy czy lepszy sposób uświadomić Ci ,że dach jest 5 i najwazniejsza elewacją budynku od której w przyszłości wiele zależy /jeżeli nie spełnia swojego zadania/
Spoko, fajnie a to się nazywa pisanie nie na temat, który dotyczył porównania blachodachówek a nie tego które pokrycie lepsze i które wybrać. Przecież ja nie chciałem "oświecenia mnie jaki ważny jest dach" i co wybrać tylko jakie są różnie między tymi blachodachówkami. Bo skoro są takie same to czemu po wycenie obywu różnica jest 4 tyś PLN?? Wynika to z kwestii technicznej czy może ktoś chce sobie zarobić??

Na marginesie: Czy jak byś się zapytał na forum motoryzacyjnym czym lepiej jeździć benzyniakiem czy dieslem, a ktoś by mówił tylko i wyłąvcznie kup toyotę bo jak był w Japoni to widział jak japończycy jeźdzą toyotami!! Był byś usatysfakjonowany wypowiedzią i otrzymaną radą?? Nie sądzę :roll:
Anonymous pisze:ale z tego co widac to Ty i tak wszystko wiesz lepiej i kazdy głos sprzeciwu kojarzy Ci sie z agresja wobec Twojej osoby.Ale cóż niektórzy tak mają. To chyba nazywają kompleksy?
Pozdrawiam
Dobrze że chociaż na koniec się uśmiałem :lol: :lol: :lol:
Ostatnio zmieniony 02 sty 2006, 11:39 przez Kryspin, łącznie zmieniany 1 raz.

Gość

Kryspin pisze:
Te wszystkie dane które chciałeś otrzymać znajdziesz na kazdej ze stron internetowych producenta lub u firmowego technicznego przedstawiciela handlowego. Nie rozumiem po co sie tak gorączkujesz.
Masz rację, jednakże zapewne w każdym z produktów można znaleść pewne różnice. Sądziłem że już ktoś to porównywał i rzuci proste kilka słów kwitujące temat.
Anonymous pisze:Chyba ,że chciałeś usłyszeć słowa akceptacji wybierając blachodachówkę ale niestety w tym temacie cięzko bedzie o takową jezeli tak nie jest.
Sam wybierzesz pokrycie na swój dom i czy to będzie ceramika,beton,papa,czy blachodachówka to tak naprawde Twoja sprawa i pieniądze.
Jakbyś przeczytał uważnie to byś wiedział że w międzyczasie trwania tematu wybrałem BRASS'a
Anonymous pisze:Niektórzy tutaj próbowali w gorszy czy lepszy sposób uświadomić Ci ,że dach jest 5 i najwazniejsza elewacją budynku od której w przyszłości wiele zależy /jeżeli nie spełnia swojego zadania/
Spoko, fajnie a to się nazywa pisanie nie na temat, który dotyczył porównania blachodachówek a nie tego które pokrycie lepsze i które wybrać. Przecież ja nie chciałem "oświecenia mnie jaki ważny jest dach" i co wybrać tylko jakie są różnie między tymi blachodachówkami. Bo skoro są takie same to czemu po wycenie obywu różnica jest 4 tyś PLN?? Wynika to z kwestii technicznej czy może ktoś chce sobie zarobić??

Na marginesie: Czy jak byś się zapytał na forum motoryzacyjnym czym lepiej jeździć benzyniakiem czy dieslem, a ktoś by mówił tylko i wyłąvcznie kup toyotę bo jak był w Japoni to widział jak japończycy jeźdzą toyotami!! Był byś usatysfakjonowany wypowiedzią i otrzymaną radą?? Nie sądzę :roll:
Anonymous pisze:ale z tego co widac to Ty i tak wszystko wiesz lepiej i kazdy głos sprzeciwu kojarzy Ci sie z agresja wobec Twojej osoby.Ale cóż niektórzy tak mają. To chyba nazywają kompleksy?
Pozdrawiam
Dobrze ,że masz Kolego uszy bo mógłbyś sie smiać dookoła głowy a to pewnie boli.
Ludek

Gość

Anonymous pisze:
Kryspin pisze:
Jakbyś przeczytał uważnie to byś wiedział że w międzyczasie trwania tematu wybrałem BRASS'a

Pozdrawiam
Dobrze ,że masz Kolego uszy bo mógłbyś sie smiać dookoła głowy a to pewnie boli.
Ludek
Pierwsza sprawa Szanowny Panie Pan się nie pyta czy lepszy jest diesel czy benzyna co akurat miałoby jakiś sens tylko Pan się pyta "czy lepszy jest błotnik wykonany w fabryce Toyoty czy może lepszy jest błotnik wykonany w fabryce Mazdy i co je różni" /przyjmujemy ,że oba błotniki sa wykonane z blachy tak jak to jest w blachodachówce/. Więc oswiadczam Panu ,że dla zwykłego śmiertelnika, rdzenie,itp nie maja wielkiego znaczenia /musiałby byc tzw.omnibusem/ tylko czy renoma,jakość,obsługa klienta przy reklamacjach itd. tej firmy pozwala na zaufanie z mojej strony czy nie. Jezeli nie mam zaufania lub posiadam wiedze szczątkową co do danego artykułu daję sobie spokój i zazwyczaj wspomagam sie referencjami,doswiadczeniem innych i zdrowym rozsądkiem. Pytanie z samego poczatku zostało zle postawine /co je rózni/ i tutaj tkwi przyczyna.Przyjmujemy oczywiście ,że wybór 2 różnych producentów jest markowy i porównywalny gdyz innaczej nie "zawiesiłby Pan oka" na danym wyrobie.
Pozdrawiam
Hanover

Mariusz z deltalima
Początkujący
Początkujący

pokrycia Dachowe

Post autor: Mariusz z deltalima »

Ja umiec, czytac ,ja umiec mowic,ja umiec godac i ja umiec schprechac.a ty mnie dosta rych polonusuw nienie porownuj bo oni sie cieplo trzymali we wlasnym lajnie zapominajac wmysl zasady jak wejdziesz miedzy wrony to kracz jak i oni mam na mysli mowe danego kraju w jakim zdecydowali sie zyc a nie marynarke przewrocac z prawej na lewo i po50 latach wrocic do kraju i domagac sie zwrotu majatku i chonorow.ksiazek nie musze czytac wystarczy mi co mowia media a to masile jest przekonywujace a ty duzo czytasz i napewno fantazje i te ksiazki zrobily z Ciebie combis .pozdrawiam i zycze: Ein Gutes Neues Jahr! z powazaniem : :P :oops: :wink: a mowilem sluchaj fachowcow takich jak Andzej to wyjdziesz dobrze.
Mariusz z deltalima pozdrawiam

Awatar użytkownika
Andrzej Wilhelmi
Superużytkownik
Superużytkownik
Kontakt:

Post autor: Andrzej Wilhelmi »

Gratuluję wyboru! Napewno będziesz zadowolony. Twój dach będzie estetyczny, cichy, dachówka docišży więŸbę i dach stanie się stabilny. Życzę dużo satyswakcji z dobrze wykonanego dachu. Pozdrawiam.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Pokrycia dachowe”