regulacja okna dachowego
Moderator: Redakcja e-dach.pl
regulacja okna dachowego
Witam
Jaka jest dopuszczalna różnica w szczelinie pomiędzy dołem ościeżnicy a dołem skrzydła. Jak wyregulować tę szczelinę aby była równa na całej długości - dotyczy również szczelin pionowych.
Pozdrawiam
Jaka jest dopuszczalna różnica w szczelinie pomiędzy dołem ościeżnicy a dołem skrzydła. Jak wyregulować tę szczelinę aby była równa na całej długości - dotyczy również szczelin pionowych.
Pozdrawiam
Witam, optycznie nie powinno być żadnej różnicy odległości pomiędzy oknem a ramą.Jest nikła możliwość regulacji przy zawiasach, po otwarciu okna jest dostęp do tych śrub.Sprawdź jednak przekątne ramy,jeśli nie są równe to okna nie ustawisz dobrze,może od razu zostało źle obsadzone lub praca więźby mu zaszkodziła.Naprawa wtedy tych usterek ,jeśli poddasze wykończone ,będzie trudna,pozdrawiam.
Na szczęście okna i dachówka dopiero co założone, więc myślę, że nie powinno być problemów z poprawieniem obsadzenia jednego okna. Sprawdziłem pozostałe i są ok. tylko to jedno aż skrzydło obciera o ościeżnicę i już się starł miejscowo lakier.
Czyli pozostaje zdjęcie dachówki wokół okna, kołnierza uszczelniającego i podłożenie klinów - czy sie mylę???
Czyli pozostaje zdjęcie dachówki wokół okna, kołnierza uszczelniającego i podłożenie klinów - czy sie mylę???
Nie pocieszaj mnietolek pisze:Witam,widziałem gdzieś,że za te okna z całym dachem dałeś parę groszy-myślę że jeszcze nie takiej pomocy będziesz szukał na forum,pozdrawiam.
Pisałem gdzieś wcześniej, że nie mam rynienek nad oknami i membrany wpuszczonej do rynny ale to tylko to co zauważyłem w trakcie, teraz wydzię juz inne kwiatki - przekoszone dachówki, źle wykonane kosze, dachówki nie w zamkach etc.
Pozdrawiam