Agregaty do malowania i nakładania gładzi
Moderator: Redakcja e-izolacje.pl
Agregaty do malowania i nakładania gładzi
Odpowiemy na wszelkie pytania dotyczące agregatów do malowania i nakładania gładzi.
Firma POMP SERWIS S.C. jest Autoryzowanym Dystrybutorem agregatów do malowania oraz natrysku gładzi firmy GRACO w Polsce. Dostarczamy, serwisujemy maszyny oraz szkolimy załogi do profesjonalnego wykańczania powierzchni w budownictwie oraz antykorozji.
Firma POMP SERWIS S.C. jest Autoryzowanym Dystrybutorem agregatów do malowania oraz natrysku gładzi firmy GRACO w Polsce. Dostarczamy, serwisujemy maszyny oraz szkolimy załogi do profesjonalnego wykańczania powierzchni w budownictwie oraz antykorozji.
Sebastian Bochyński, Jacek Zukowski
-
Przemek
mam pytanie dlaczego nie mogłem nic o Was znaleśc na strone www.e-mieszkanie.pl ?
dlaczego sie nie reklamujecie ?
dlaczego sie nie reklamujecie ?
Ostatnio zmieniony 14 cze 2009, 21:19 przez Przemek, łącznie zmieniany 1 raz.
Witam.
Malując wałkiem możemy wybrać różne typy (krótkie włosie, elewacyjny itp.) otrzymując różną strukturę farby na ścianie. Jaką otrzymujemy malując agregatem?
Jak wygląda malowanie tynku gipsowego? Najpierw ściany i sufit na biało podkładem, a później obklejanie taśmą i folią i następnie ściany raz kolorem (chcąc oczywiście zostawić biały sufit)?
Czy podczas malowania nie powstają smugi?
Ile trwa czyszczenie całego agregatu razem z pistoletem i wszystkim po malowaniu?
Pozdrawiam.
Malując wałkiem możemy wybrać różne typy (krótkie włosie, elewacyjny itp.) otrzymując różną strukturę farby na ścianie. Jaką otrzymujemy malując agregatem?
Jak wygląda malowanie tynku gipsowego? Najpierw ściany i sufit na biało podkładem, a później obklejanie taśmą i folią i następnie ściany raz kolorem (chcąc oczywiście zostawić biały sufit)?
Czy podczas malowania nie powstają smugi?
Ile trwa czyszczenie całego agregatu razem z pistoletem i wszystkim po malowaniu?
Pozdrawiam.
Witam "sfysywiu" w odpowiedzi na twoje pytania:
Malując agregatem uzyskujemy zdecydowanie gładką ścianę, a nie tak jak po wałku strukturę. po dokładnym jednokrotnym przemalowaniu jesteśmy w stanie pokryć ścianę idealnie równo i gładko. Przy niektórych farbach może to wyglądać jak skórka pomarańczy.
Po pomalowaniu sufitu nie koniecznie się go obkleja gdyż szkoda na to czasu, można przyłożyć pomiędzy sufitem a ścianą kawałek tektury czy jakiejś blachy i odpisać około 50 cm od sufitu, reszte ściany malujemy bez oklejania i jak robi się to umiejętnie to nie zamalujemy sufitu w żadnym wypadku gdyż jest to malowanie bez udziału powietrza i nie pyli tak jak tradycyjne.
Podczas malowania nie powstaną smugi pod warunkiem że zostaniesz dobrze wyszkolony i nauczysz sie operować pistoletem natryskowym wysokociśnieniowym.
Natomiast czyszczenie sprzętu może potrwać jakieś 15 min i to precyzyjne.
Myśle że pomogłem!
Jak byś był zainteresowany prezentacją to zapraszam do kontaktu z naszą firmą.
Pozdrawiam
S.B.
Malując agregatem uzyskujemy zdecydowanie gładką ścianę, a nie tak jak po wałku strukturę. po dokładnym jednokrotnym przemalowaniu jesteśmy w stanie pokryć ścianę idealnie równo i gładko. Przy niektórych farbach może to wyglądać jak skórka pomarańczy.
Po pomalowaniu sufitu nie koniecznie się go obkleja gdyż szkoda na to czasu, można przyłożyć pomiędzy sufitem a ścianą kawałek tektury czy jakiejś blachy i odpisać około 50 cm od sufitu, reszte ściany malujemy bez oklejania i jak robi się to umiejętnie to nie zamalujemy sufitu w żadnym wypadku gdyż jest to malowanie bez udziału powietrza i nie pyli tak jak tradycyjne.
Podczas malowania nie powstaną smugi pod warunkiem że zostaniesz dobrze wyszkolony i nauczysz sie operować pistoletem natryskowym wysokociśnieniowym.
Natomiast czyszczenie sprzętu może potrwać jakieś 15 min i to precyzyjne.
Myśle że pomogłem!
Jak byś był zainteresowany prezentacją to zapraszam do kontaktu z naszą firmą.
Pozdrawiam
S.B.
Sebastian Bochyński, Jacek Zukowski
-
Tomasz1234
- Początkujący

Witam
mam pytanie czy maszyna do nakładania gładzi szpachlowej można nakładać zerowano gipsowe jak i akrylowe masy ? jeśli tak to proszę mi powiedzieć jaka powlokę uzyskujemy i czy do tej maszyny trzeba stosować gotowe masy szpachlowe czy też można samemu rozmieszczać zwykła ogólnie dostępna gładź???? Z góry dziękuje za odpowiedz
-
GipsKarton
- Superużytkownik

- Złotowłosa
- Superużytkownik

Re: Agregaty do malowania i nakładania gładzi
Ceny rosną z miesiąca na miesiąc bo rosną pensje oraz koszty materiałów Najlepiej po prostu porównać sobie ceny u wielu ekip ale nie kierować się jedynie ceną ale tym
jakiego rodzaju materiału używają
jak również jakie mają doświadczenie w tynkowaniu bo przecież chodzi tutaj o to aby mieć ładne oraz gładkie sciany....
Ze swojej strony polecam tynk gipsowe nakładane agregatem.
Odsyłam jeszcze pod niniejszego linka: https://sklepagregatymalek.pl/agregat-tynkarski-m4max
jakiego rodzaju materiału używają
jak również jakie mają doświadczenie w tynkowaniu bo przecież chodzi tutaj o to aby mieć ładne oraz gładkie sciany....
Ze swojej strony polecam tynk gipsowe nakładane agregatem.
Odsyłam jeszcze pod niniejszego linka: https://sklepagregatymalek.pl/agregat-tynkarski-m4max