Woda w zlewie w kuchni!!
Moderator: Redakcja e-instalacje.pl
Woda w zlewie w kuchni!!
Od czysu do czasu zbiera mi sie woda w zlewie w kuchni. Syfon jest ok. Dwa razy go rozkrecalem. Natomiast jak recznie wlacze ze dwa razy pompe kanalizacyjna odprowadzajaca scieki , woda szybko schodzi. Moj dom kiedys mial szambo ale od 2 lat jest podlaczony do kanalizacji. Scieki splywaja do piwnicy a potem pompa automatycznie do kanalizacji miejskiej. Albo ta pompa mi sie za rzadko wlacza albo rura kanalizacyjna w kuchni jest czesciowo zatkana , sam nie wiem Pomozcie!
kanalizacja
zgadza się masz prawdopodobnie problem z odpowietrzeniem kanalizacji,jaśniej mówiąc za mała średnica rury odpowietrzającej lub uszkodzony napowietrzacz.
-
marjo23
DOKŁADNIE TAK MOZE BYC JAK MÓWI PRZEDMÓWCA, sprawdz czy masz odpowietrzenie czyli dodatkowa rure odpowietrzajaca kanalizacje poprowadzona na dach zainstalowana przed pompa tłoczaca scieki . najprawdopodobnie masz ja zainstalowana jako przedłzenie pionu az na dach , jak jest to sprawdz czy jest drozna. czsami wpadaja tam liscie, ptaki , worki foliowe i inne smieci co powoduje ze scieki ze zlewu bardzo słabo lub wogóle nie spływaja dopiero jak pompa sie właczy to nastepuje wyssysanie wody ze zlewu a tak nie powinno byc powinna grawitacyjnie sama spływac
-
marjo23
jeszce jedna uwaga , jerzeli masz zbiornik przed pompa w piwnicy to moze on miec albo to własnie odpowietrzenie o który wspomniałem wczesniej ,lub smoczynne (automat) odpowietrzenie które nie działa, polega to na tym ze nie wypuszcza powietrza podczas opadania scieków i robi sie pecherz powietrza blokujac opadanie wody.sprawdz jeszcze krancówke właczajaca pompe ,
-
marjo23