Uprawnienia budowlane - wpisy do dziennika praktyk
Moderator: Redakcja e-instalacje.pl
wpis do książki praktyk
szacuneczek panom , czy według was ważna jest forma pisania , na przykład zbrojenie zostanie wykonane na placu budowy , czy np. wykonam zbrojenie na placu budowy
Mam pytanko dotyczące dziennika praktyk. Usłyszałem ostatnio że w dzienniku praktyk dobrze jest wypisać również urlop wypoczynkowy min. 10 dni w roku - jeśli sie tego nie zrobi to komisja sama odciąga 10 dni/rok czyli aż 20 dni w ciągu praktyki nie wliczając innych swiąt które również odliczają - czy to prawda? Dodatkowo doszła mnie wiadomość że powinny te 10 dni pracujących być ciągiem wzięte i zapisane? Co Państwo na to ?
-
Gregor030782
- Początkujący

Witam wszystkich!
Właśnie też się męcze z książka praktyk.
Moje pytanie to : w jakiej formie pisaliście prowadzone prace np: nadzorowałem, kierowałem czy tylko uczestniczyłem??
Chodzi mi o taki przyład wyjęty z kapelusza : "nadzorowanie nad zbrojeniem stropu gęstożebrowego" , "kierowanie pracami przy robotach ziemnych"
Myśle że wiecie o co mi chodzi??
z góry dziekuje i pozdrawiam!!
Właśnie też się męcze z książka praktyk.
Moje pytanie to : w jakiej formie pisaliście prowadzone prace np: nadzorowałem, kierowałem czy tylko uczestniczyłem??
Chodzi mi o taki przyład wyjęty z kapelusza : "nadzorowanie nad zbrojeniem stropu gęstożebrowego" , "kierowanie pracami przy robotach ziemnych"
Myśle że wiecie o co mi chodzi??
z góry dziekuje i pozdrawiam!!
przykładowe wypełnienie książki praktyki
W końcu coś znalazłem, proponuję zajrzeć tutaj architekci.pl/twojafirma/index.php?id_dzialu=69&id_fragment=923&od=0#art

Witam kolegów
Mam pytanko, którego jeszcze chyba nikt nie zadawał, a dla mnie jest bardzo istotne. Podczas praktyki projektowej 95% projektów, które wykonywałem to były projekty wykonawcze, tak też wpisałem je do książki praktyk, ponieważ pracuję w firmie wykonawczej, która dla własnych potrzeb przygotowuje również projekty wykonawcze (oczywiście podpisane przez projektanta, sprawdzającego itd. - jak w projekcie budowlanym) no i teraz pytanie:
Czy izba zatwierdzi zeszyt gdzie są wpisane prawie wyłącznie projekty wykonawcze (w rozporządzeniu nie ma mowy o tym że muszą być to projekty budowlane no ale z Izbami bywa różnie...) i drugie pytanie czy muszą być wpisane numery pozwolenia na budowę projektowanych obiektów bo powiem szczerze, że wszystkie te prace wykonywaliśmy jako podwykonawca i teraz będzie wielki problem dotrzeć do tych numerów pozwoleń.
Z góry dziękuję za odpowiedzi
Mam pytanko, którego jeszcze chyba nikt nie zadawał, a dla mnie jest bardzo istotne. Podczas praktyki projektowej 95% projektów, które wykonywałem to były projekty wykonawcze, tak też wpisałem je do książki praktyk, ponieważ pracuję w firmie wykonawczej, która dla własnych potrzeb przygotowuje również projekty wykonawcze (oczywiście podpisane przez projektanta, sprawdzającego itd. - jak w projekcie budowlanym) no i teraz pytanie:
Czy izba zatwierdzi zeszyt gdzie są wpisane prawie wyłącznie projekty wykonawcze (w rozporządzeniu nie ma mowy o tym że muszą być to projekty budowlane no ale z Izbami bywa różnie...) i drugie pytanie czy muszą być wpisane numery pozwolenia na budowę projektowanych obiektów bo powiem szczerze, że wszystkie te prace wykonywaliśmy jako podwykonawca i teraz będzie wielki problem dotrzeć do tych numerów pozwoleń.
Z góry dziękuję za odpowiedzi
Ja nie wpisywałem żadnych numerów pozwoleń. Zarówno w projektowej jak i wykonawczej.
Przecież niektóre roboty wykonuje się wyłącznie na zgłoszenie.
Były to z reguły wymiany centralnego lub wody. podobnie się miało z projektami. Często były to tylko regulacje centralnego.
Nie używałem też w treści "uczestniczyłem" lub "wykonywałem". Po prostu opisywałem inwestycję bezosobowo.
Przecież niektóre roboty wykonuje się wyłącznie na zgłoszenie.
Były to z reguły wymiany centralnego lub wody. podobnie się miało z projektami. Często były to tylko regulacje centralnego.
Nie używałem też w treści "uczestniczyłem" lub "wykonywałem". Po prostu opisywałem inwestycję bezosobowo.
-
pepe171977
- Początkujący

witam witam
witam, witam, dzisiaj trafiłem na tą stronkę szukając rozwiązania problemu otóż- nie za bardzo wiem jak wypełnić książkę praktyk budowlanych pracuję w instytucji państwowej (PINB) no i nie bardzo wiem jak mogą wyglądać wpisy w dzienniku praktyk może dziwne pytanie ale jeżeli ktoś jest lub był wpodobnej sytuacji to prosiłbym o pomoc. Dzieki