wymiana starej fugi

Łazienka w stylu nowoczesnym czy klasycznym? Jaką wybrać armaturę łazienkową i kolor płytek? Wanna czy prysznic? Jak zaaranżować małą łazienkę w bloku? Takie pytania zadaje sobie każdy, kto ma przed sobą wizję remontu łazienki.

Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl

Awatar użytkownika
oleba
Zainteresowany
Zainteresowany
Kontakt:

Skrobanie fug

Post autor: oleba »

Naj lepiej nie skrobac fug bo bardzo łatwo płytki uszkodzić, trzeba być cierpliwym i ostrożnym , no ale skoro nie ma onnego wyjścia... to trzeba skrobać..
napisze jak to zrobić zeby wymienić fugę--- trzeba oskrobać nożykiem przynajmniej trochę fugi potem uzyc papieru ściernego i szlifować fugę ALE TYLKO FUGĘ ! nie dotykając płytki, zrulowac papier i trzeć papier 80 i w fugach zrobić wgłębienie czyli miejsce na nową fugę nie trzeba całkowicie starej usuwać !!!! potem kupujemy nową fugę i rozrabiamy z wodą do konsystencji smietany, palcem powoli nakładamy nowy kolor na stare fugi i czekamy do wyschnięcia około 2 godzin i delikatnie ścieramy SUCHĄ ! szmatką po starciu robimy poprawki jak są potrzebne ... miłej zabawy z wymianą fugi....:) to chyba jedyny trwały i skuteczny sposób ale bardzo pracochłonny PS.. ja się nie podejmuje..:) trzeba to zrobić we własnym zakresie ,,

loaststation
Początkujący
Początkujący

Post autor: loaststation »

Czasem fuga daje się łatwo wyskrobać, szczególnie atlasa. Ale zawsze mogą zdarzyć się obszary trudne do usunięcia.I wtedy ja zastosowałbym kwas solny - ale tak, by nie wyżreć kleju.
loaststation

prozanski
Początkujący
Początkujący

Post autor: prozanski »

sawes1 pisze:Jedyna rada: Rzuć to zlecenie. Raz w życiu wkopałem się w coś takiego. I NIGDY WIĘCEJ!!!!!!!. A jeśli już się uparłeś,żeby robić, to fugi najlepiej skrobać brzeszczotem. Małe prawdopodobieństwo ukruszenia terakoty.
zgadzam się z kolegą
pozdrowienia

ODPOWIEDZ

Wróć do „Łazienki”