grubości podłóg

Jeżeli marzy ci się sypialnia, a nie wiesz jak ją urządzić, w tym dziale możesz podyskutować na temat aranżacji tego miejsca. Zapytaj innych, co sądzą o lustrze czy telewizorze w sypialni. Znajdziesz porady dotyczące koloru ścian w sypialni oraz czy ustawienie łóżka w odpowiednim miejscu ma wpływ na sen.

Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl

boludo
Początkujący
Początkujący

grubości podłóg

Post autor: boludo »

Witam serdecznie!

Chcę położyć w nowym mieszkaniu kilka różnych podłóg. Nie wiem jakiej grubości podkładów/zapraw/klejów należy użyć. Zależy mi na tym żeby jako efekt końcowy w całym mieszkaniu poziom podłóg był jednakowy.

Mam w planie następujące podłogi:

- 3 rodzaje paneli Balterio o grubości 9mm
- Gres Cersanit Abis o grubości 8mm
- W łazienkach płytki Tubądzin Homme oraz Opoczno Aleksandria, nie wiem jaką mają grubość

Zaczynam od paneli, więc w szczególności chodzi mi teraz o to jak gruby powinien być podkład pod panele, żeby potem nie były za nisko względem reszty.

Jest też kwestia łączenia w/w podłóg, ale to osobny problem.

Proszę o pomoc!

Maciejooo
Początkujący
Początkujący

Post autor: Maciejooo »

na początku sprawdź stan posadzki na który będziesz kład panele oraz płytki. potem dopiero możesz myśleć o dalszych pracach. Istnieje coś takiego jak listwy wykończeniowe podłóg. Możesz o tym pomyśleć, wygląda to bardzo estetycznie. Sam łączyłem Terakotę z panelami podłogowymi. Teraz moje pytanie. Jakiego typu są panele?? Na klej czy łączone ?? Listwy wykończeniowe możesz zastosować gdy panele na klej. do płytek trzeba dodać warstwę kleju !!

ODPOWIEDZ

Wróć do „Sypialnie”