GRANICA
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
-
marjo23
GRANICA
WITAM. MAM PYTANKO SYTUACJA WYGLADA TAK : SASIAD OBOK MOJEJ DZIAŁKI ROLNEJ NIBY W GRANICY KILKA LAT TEMU POSADZIŁ DRZEWA KTÓRE DOSYC MOCNO SIE ROZROSŁY.TERAZ JA PRZEKSZTAŁCIŁEM TA DZIAŁKE NA BUDOWLANA I ROZPOCZAŁEM BUDOWE DOMU I PODCZAS POMIARÓW GEODEZYJNYCH WYSZŁO ZE DRZEWA SA NA MOJEJ DZIAŁCE. PONIEWAZ SA WIELKIM UTRUDNIENIEM DLA OSWIETLENIA I ESTETYKI MOJEJ DZIAŁKI ZASTANAWIAM SIE CZY JEST SZANSA NA ICH USUNIECIE ZGODNIE Z PRZEPISAMI BO COS CO NIE BYŁO MOIM DZIEŁEM ZNALAZŁO SIE W MOIM POSIADANIU I NA DODATEK NIE WYGLADA TO DOBRZE. NIE WIEM JAKIE SA TO DRZEWA A RACZEJ DOSC WYSOKIE KRZAKI PONOC JEST TO NIBY GATUNEK O NAZWIE MORWA NIE WIEM CZY DOBRZE PISZE, JEST TO COS CO NIBY KIEDYS PODAWAŁO SIE JEDWABNIKOM NA POZARCIE, PODOBNE JEST TO TO GATUNKU ORZECHA LASKOWEGO.ZA EWENTUALNA POMOC DZIEKUJE.
-
Nikita_Bennet
- Początkujący

pytales w urzędzie gminy?
jaką srednicę mają te drzewa/krzewy?
my na topole na naszej działce mieliśmy zgodę z UG bo maily akurat mniej niz 8 cm srednicy czy jakoś tak a przykladowo krzaki bzu ktore rosly obok to zwykly chwast i cieliśmy je bez zadnych kwitków.
a tak z innej beczki - co sąsiad na to ze chcesz te drzewa przyciąć/wyciąć?
jaką srednicę mają te drzewa/krzewy?
my na topole na naszej działce mieliśmy zgodę z UG bo maily akurat mniej niz 8 cm srednicy czy jakoś tak a przykladowo krzaki bzu ktore rosly obok to zwykly chwast i cieliśmy je bez zadnych kwitków.
a tak z innej beczki - co sąsiad na to ze chcesz te drzewa przyciąć/wyciąć?
-
marjo23
-
marjo23
-
marjo23