Witam wszystkich!
Mam do Was pytanie o okna dachowe. Właśnie planujemy zacząc budowę, ale niestety projekt jaki wybraliśmy ma duzo okien dachowych. I stąd moje pytanie. Czy ktos z Was mógłby mi coś powiedzieć o tych oknach, jakie sa ich dobre i złe strony? Słysze różne opinie, ze ciezkie do mycia, że skrapla sie na nich woda itp, lub że w ogóle rewelacja. Będę wdzięczna za pomoc. Pozdrawiam
Okna dachowe - plusy i minusy
Moderator: Redakcja e-izolacje.pl
-
Slayer
Ciężkie do mycia: zależy na jakiej są wysokości i jaki masz do nich dostęp. Jak komuś się nie chce pracować, to i zwykłe okno jest ciężkie do mycia. Ja tam specjalnej różnicy nie widzę.
Woda się na nich wykrapla: Pod oknami dachowymi montuje się kaloryfery. Tak zalecają produceni okien. Wtedy woda się nie wykrapla. Oczywiście jak masz takie okno w łazience, to ci się para osadzi po kąpieli. To normalne. No i poddasze musi być też dobrze ocieplone
Woda się na nich wykrapla: Pod oknami dachowymi montuje się kaloryfery. Tak zalecają produceni okien. Wtedy woda się nie wykrapla. Oczywiście jak masz takie okno w łazience, to ci się para osadzi po kąpieli. To normalne. No i poddasze musi być też dobrze ocieplone