Proszę o opinię nt Aristona oraz Vaillanta
Moderator: Redakcja e-instalacje.pl
Proszę o opinię nt Aristona oraz Vaillanta
Witam, bardzo prosze o pomoc i opinie nt. pieca Ariston allegro.pl/item486663525_kociol_piec_ariston_clas_zestaw_p_s_54_nowy.html Zastanawia mnie cena dlaczego jest tak niska. Mam zamiar kupić Vaillanta VUW 242-3 pro ale jest o 1200 zł droższy. Czy warto? Czy może lepiej zaoszczedzić i kupić taniego Aristona?
Dziękuję za podpowiedzi i pozdrawiam
Jarek
Dziękuję za podpowiedzi i pozdrawiam
Jarek
a dlaczego Eolo? A może jednak Aristona a może Vaillanta
DLACZEGO??? A tak w ogóle to dzięki za zainteresowanie. Niewielu jest chętnych do pomocy. Mógłbym pozostawić wybór pieca monterowi ale chciałbym wiedzieć dlaczego mam taki piec a nie inny. No bo przecież różna cena nie beże sie tylko stąd że inaczej wyglądają.
kolego oprócz ceny nie mówię już o jakości weź pod uwagę "serwis" tzn.sprawdź (jezeli już decydujesz się na jeden z tych kotłów ) gdzie masz najbliższy serwis bo według mnie bezsensu wybrać kocioł gdzie najbliszy serwisant jest oddalony o 80 czy 100km bo za sam przyjazd wrazie awarii skasuje cie około 1.50zł z kmYarek-Y2 pisze:a dlaczego Eolo? A może jednak Aristona a może VaillantaDLACZEGO??? A tak w ogóle to dzięki za zainteresowanie. Niewielu jest chętnych do pomocy. Mógłbym pozostawić wybór pieca monterowi ale chciałbym wiedzieć dlaczego mam taki piec a nie inny. No bo przecież różna cena nie beże sie tylko stąd że inaczej wyglądają.
A po drugie jeżeli masz dobrego instalatora to może warto się go poradzić
p.s.
nie wierz w skrót " ccc" (cena czyni cuda)-czasami nie warto
pozdrawiam