wylewka na strop

Stropy są jednym z najważniejszych elementów konstrukcyjnych, które oddzielają kondygnacje budynku. Jeżeli chcesz dowiedzieć się jak zbudować, wyciszyć i ocieplić strop koniecznie zapoznaj się z tym działem.

Moderator: Redakcja e-izolacje.pl

wipp
Początkujący
Początkujący

wylewka na strop

Post autor: wipp »

Zwracam sie o pomoc. Mam do budowany 20 lat temu. mam duże poddasze które obecnie planuję zadoptować na cele mieszkalne. Kiedyś do cieplenia stropu użyto wiór drewnianych przemiesznych z wapnem na które została wylana szlichta (wylewka) grubości od 5 do 8 cm. Z biegiem czasu to wszystko sie ulezało i tylko troche popękało naprawdę mało. Cy mogę spokojnie wylać na to jeszcze wylewkę około 5-7 cm i położyć na to parkiet luib coś innego. Czy nie zda to egzaminy będzie się coś działo i pękało. Czy bęe musiał to wszystko wywalić i dać styropian i dopiero wylewkę. Prosze o pomoc czy mogę tak zrobić i czy zda to egzamin. Dodam że poddasze jest suche brak wilgoci.

SEB

strop

Post autor: SEB »

jezeli jest mocny nie kruszy sie niema przeszkody

Gość

Post autor: Gość »

z tego co zaobserwowałem to nie ale jedno chcę powiedzeć że do tej pory to dyskotek tam nie użadzałem i nie wiem co będzie jak postawi się meble

SEB

stropy

Post autor: SEB »

ale jak dasz 10cm betonu to idyskoteki mogš być

wip

Post autor: wip »

okey, jak na moją logikę to podzielam twoje wypowiedzi tym bardziej że po zrobieniu wylewki w kwietniu dopiero w sierpniu będzie się układało parkiet więc wylewka się uleży a co ma popękać to pęknie i wtedy raczej to już nic z tym sie nie będzie działo. wielkie dzięki. Ale jak ktoś jeszcze chciałby coś powiedzieć w tym temacie to proszę bardzo.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Stropy”