Dachówka Wienerberger KORAMIC L15
Moderator: Redakcja e-izolacje.pl
Dachówka Wienerberger KORAMIC L15
Jestem na etapie wykonywanie więźby dachowej i zastanawiam się nad wyborem dachówki ponieważ nie mam o tym dużego pojęcia. Dach ma być kolory brązowego i wpadła mi w oko Wienerberger Koramic L 15. Czy jest to najlepsza dachówka w tym kolorze i w tym przedziale cenowym???. Czy może polecilibyście coś innego???
Dach jest kopertowy około 230 m2. (projekt Salma z grupy Archipelag).
Jakby co mój adres e-mail to holz@vp.pl
Dach zamierzam przykrywać w marcu/kwietniu.
Dach jest kopertowy około 230 m2. (projekt Salma z grupy Archipelag).
Jakby co mój adres e-mail to holz@vp.pl
Dach zamierzam przykrywać w marcu/kwietniu.
-
Rudolf Bras jr.
- Superużytkownik

Koramic w tym kolorze czy w czarnym odradzam, przyjedzie na budowę mocno nakropkowany, będą widoczne czerwone plamki i niedomalowania angoby na spodzie dachówki (produkt ten jest bardzo podatny na wszelkie obicia czy otarcia) na tych ciemnych kolorach bardzo są widoczne wszelkie odpryski. Czerwona i ceglasta angoba jest ok.tzn. też przyjedzie nakropkowana, tyle że w kolorze dachówki, że praktycznie tego nie widać. Jeśli ciemne kolory , to radzę szukać innych firm
Nikt mnie nie przekona że białe jest białe, a czarne to czarne !
A co byś polecał w miarę dobrej cenie???Rudolf Bras jr. pisze:Koramic w tym kolorze czy w czarnym odradzam, przyjedzie na budowę mocno nakropkowany, będą widoczne czerwone plamki i niedomalowania angoby na spodzie dachówki (produkt ten jest bardzo podatny na wszelkie obicia czy otarcia) na tych ciemnych kolorach bardzo są widoczne wszelkie odpryski. Czerwona i ceglasta angoba jest ok.tzn. też przyjedzie nakropkowana, tyle że w kolorze dachówki, że praktycznie tego nie widać. Jeśli ciemne kolory , to radzę szukać innych firm
-
Rudolf Bras jr.
- Superużytkownik

-
matt_davis
- Aktywny

no to trafiam, jesli chodzo o koramic to sprawa jest jasna, angoba jest dziwna i tego sie ukryc nie da. Roben jest dosc dobry i cenowo wyglada ok, MONZAplus jest tansza z tego wzgledu ze mniej jej idzie na m2. A kolory mozna sobie dobrac, na dachu rowniez bardzo dobrze wyglada. Patrzac na cene robena (z rabatami okolo 3,15) monza plus to calkiem porzadna dachowka z nie wysoka cena. W takiej cenie nie dostaniemy meyer holsena
heh musze o nim powiedziec bo dachowka jest swietna. Cena za m2 w tej chwili nawet do 80 zl moze dojsc. Ale klasa dachowki to juz zupelnie inna. (jeszcze dostalem nowe dachowki w nowych kolorach z meyera
ahh ciekawe sa
)
słowo wegetarianin pochodzi z jednego z narzeczy indiańskich i oznacza za głupi, by polować
the word vegetarian comes from one of the indian tribes and means to stupid to hunt
the word vegetarian comes from one of the indian tribes and means to stupid to hunt
-
Rudolf Bras jr.
- Superużytkownik

Tak myślałem że oprócz Robena , Koramica i ewentualnie Tondacha nic w tej dobrej cenie się nie wyszuka, póżniej chyba przepaść cenowa, gdzieś mi się obiło , że swego czasu coś z Ruppceramiki było w przystępnej cenie a także z firmy Trost i Jacobi. Potwierdzam że Roben Plus w cenie trochę ponad 30 złociszy za metr , to bardzo dobra oferta i z angobą lepszą niż L- 15, ino niewiem czy Plus ma jakiś brąz
, a zdaje się że o taki autorowi wątku chodzi
Nikt mnie nie przekona że białe jest białe, a czarne to czarne !
Dziękuję za doradztwo. Co do Mayer-Holsena to naprawdę chciałem ją założyć ale koszt będzie zdecydowanie za wysoki tym bardziej że kurs EUR/PLN coraz wyższy.matt_davis pisze:no to trafiam, jesli chodzo o koramic to sprawa jest jasna, angoba jest dziwna i tego sie ukryc nie da. Roben jest dosc dobry i cenowo wyglada ok, MONZAplus jest tansza z tego wzgledu ze mniej jej idzie na m2. A kolory mozna sobie dobrac, na dachu rowniez bardzo dobrze wyglada. Patrzac na cene robena (z rabatami okolo 3,15) monza plus to calkiem porzadna dachowka z nie wysoka cena. W takiej cenie nie dostaniemy meyer holsenaheh musze o nim powiedziec bo dachowka jest swietna. Cena za m2 w tej chwili nawet do 80 zl moze dojsc. Ale klasa dachowki to juz zupelnie inna. (jeszcze dostalem nowe dachowki w nowych kolorach z meyera
ahh ciekawe sa
)
Zdecyduję się chyba Robena Typ Fleming brązową. Mam nadzieję że będę zadowolony z efektów.
Pozdrawiam.